ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες καταστροφής στην επαρχία Χατάι κατέγραψε drone - Δείτε βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες καταστροφής στην επαρχία Χατάι κατέγραψε drone - Δείτε βίντεο

Εικόνες αποκάλυψης κατέγραψε Drone που πέταξε πάνω από την επαρχία Χατάι, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα 7,8 Ρίχτερ που συντάραξαν τη νότια Τουρκία και τη Βόρεια Συρία. Το drone εστίασε σε μία συγκεκριμένη γειτονιά όπου πολλά κτίρια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος με δεκάδες διασώστες να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται κάτω από αυτά.

Δείτε βίντεο:


Μάλιστα η ελληνική αποστολή ενεργεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και μέχρι αυτή την ώρα έχουν απεγκλωβιστεί:
• ένας άνδρας 50 ετών
• ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών και
• ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών ενώ
• έχει ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις ένα ανήλικο κορίτσι.

«Δύσκολη η κατάσταση»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες, έχει αρχίσει να χιονίζει, η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλά», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

«Μετά από μια αγωνιώδη νύχτα, σήμερα αναλάβαμε τον επιχειρησιακό ρόλο που απέδωσε πριν 2 ώρες περίπου διασώζοντας έναν 50χρονο άντρα. Δυστυχώς τη χαρά της διάσωσης την διαδέχτηκε η λύπη. Ένα κοριτσάκι που προσπαθούσαμε επί 3 ώρες να βγάλουμε από τα ερείπια, δεν άντεξε και ‘έφυγε’ λίγο πριν το βγάλουμε». Σημειώνεται πως η ελληνική αποστολή έσωσε και ένα 6χρονο κορίτσι από τα συντρίμμια. «Ο απεγκλωβισμός μιας άλλης γυναίκας είναι σε εξέλιξη, με υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους διασώστες», πρόσθεσε.

«Είναι αρκετά μεγάλη η καταστροφή από την εικόνα που έχουμε. Η πόλη είναι περίπου 200.000 κατοίκων και οι καταρρεύσεις σποραδικές αλλά σε ένα τμήμα, στο 1/5 της πόλης, υπάρχει ολοκληρωτική κατάρρευση και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο», δήλωσε ακόμη.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, «πολλοί άλλοι είναι εγκλωβισμοί στα ερείπια. Θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες να διασωθούν και άλλοι άνθρωποι».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top