ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρογιάννης: «Μιλάμε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου μια φορά τη μέρα - Με συγκινεί η συμπεριφορά του»

Μαυρογιάννης: «Μιλάμε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου μια φορά τη μέρα - Με συγκινεί η συμπεριφορά του»

Για την σχέση του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κι εάν πιστεύει ότι θα τον στηρίξει, μίλησε σήμερα (9/2) σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο ανεξάρτητος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, αποκαλύπτοντας ότι τις τελευταίες μέρες έχει καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Νεοφύτου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στο τι τον συγκινεί στον Αβέρωφ Νεοφύτου και ξεκαθάρισε το τοπίο σε σχέση με το εάν έχει προτείνει ή όχι Υπουργεία στον ΔΗΣΥ.

Κληθείς αρχικά να μιλήσει για τα συναισθήματά του κι εάν νιώθει έτοιμος να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως «είναι το συναίσθημα που έχει ένας μαραθωνοδρόμος πλησιάζοντας το τέλος, που του δίνει η ιδέα ότι τελειώνει ο μαραθώνιος, του δίνει πολύ περισσότερη ενέργεια, ακόμα περισσότερο όταν φτάνεις πρώτος. Νιώθω πρώτος. Αυτό είναι που εισπράττω γενικά γύρω μου τις τελευταίες μέρες», είπε.

Πώς απαντά στον Νικόλα Παπαδόπουλο

Σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι εάν εκλεγεί θα έρθει η καταστροφή, ο κ. Μαυρογιάννης υπέδειξε ότι «είναι κρίμα για τον ίδιο. Για τις αναφορές ότι είναι εξαρτώμενος από το κουμμουνιστικό κόμμα της Κύπρου, είπε ότι «είναι κρίμα και ντροπή για το από πού προέρχεται ο κ. Παπαδόπουλος. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, δεν θέλω να μπω σε αυτή την απαίσια συμπεριφορά, που πραγματικά δεν τον τιμά καθόλου. Είναι κρίμα», συνέχισε.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του κ. Χαράλαμπου Μπρούντζου για τη θέση του Υπουργείου Οικονομικών και κληθείς να σχολιάσει βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και στο οποίο ο κ. Προύντζος είπε ότι δεν νομίζει πως είναι σωστό να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών, υπέδειξε: «Νομίζω ότι ο Χαράλαμπος Προύντζος ανταποκρίνεται πλήρως στο προφίλ που εμείς προτείνουμε για έναν Υπουργό Οικονομικών. Δεν είμαι της σχολής ότι οι Υπουργοί πρέπει να έχουν σπουδάσει αναγκαστικά το συγκεκριμένο αντικείμενο. Μας είχε ενημερώσει από πριν για αυτή του τη δήλωση και είναι προς τιμή του και πιστεύω ότι κάνει κι αυτός την υπέρβασή του. Δεν έχω κανένα ενδοιασμό με τον διορισμό του κ. Προύντζου στο Υπουργείο Οικονομικών», επεσήμανε.

Ερωτηθείς ποια εχέγγυα έχει, ο ανεξάρτητος υποψήφιος υπογράμμισε ότι «είναι συνέταιρος σε μία τεράστια ελεγκτική εταιρεία, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ο άνθρωπος αυτός έχει να κάνει με την αγορά, το επιχειρείν, με την ενέργεια σε καθημερινή βάση κι αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία επί καθημερινής βάσεως. Έχει απίστευτη γνώση των σύγχρονων αναγκών της οικονομίας, της πράσινης μετάβασης, της ενέργειας. Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε από έναν Υπουργό Οικονομικών», εξήγησε.

Για τις πληροφορίες ότι είχε επαφές και με άλλους ακαδημαϊκούς ο κ. Μαυρογιάννης δεν το διέψευσε, σημειώνοντας ότι «αποτάθηκα και σε άλλους. Κάναμε μία ευρεία συζήτηση για διάφορα θέματα και τελικά για διάφορους λόγους, καταλήξαμε στον κ. Μπρούντζο», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν λύση ανάγκης.

Η σχέση με τον Αβέρωφ και τι τον συγκινεί

Σε σχέση με το εάν είχε συνάντηση ή συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο κ. Μαυρογιάννης υπενθύμισε ότι υπήρξε συνάντηση πριν τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, η οποία έγινε στα φώτα της δημοσιότητας, απορρίπτοντας, παράλληλα, ότι γευμάτισε με τον κ. Νεοφύτου σε εστιατόριο της Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μαυρογιάννης απεκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ μία φορά την μέρα. Κληθείς να πει τι συζητούν και εάν τον καθοδηγεί, υπογράμμισε: «Με τον κ. Νεοφύτου έχουμε κάποιες πολιτικές διαφορές, μία παλιά γνωριμία και ταυτόχρονα έχουμε μία σχέση που μπορούμε να μιλάμε φιλικά με τον άνθρωπο».

«Τις τελευταίες μέρες, η συμπεριφορά του εμένα με συγκινεί. Γενικότερα η συμπεριφορά του με συγκινεί. Υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα να λέμε για τον κ. Νεοφύτου ότι είναι άλφα, βήτα, γάμμα. Αναμέναμε όλοι ότι, σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία θα υπάρξει ένα βρώμικο παιχνίδι και κτυπήματα κάτω από τη μέση. Εγώ του το είπα και του ιδίου, μπροστά σε όλα τα μέλη που ήταν παρόντα (στη συνάντηση) ότι, εξεπλάγειν που δεν έγιναν όλα αυτά. Υπήρξε ένα επίπεδο, συμπεριφέρθηκε σωστά, με ήθος και χωρίς ποτέ να έχει ιδιαίτερα παράπονα ‘γιατί μου είπες αυτό’, κοκ. Η συμπεριφορά του κ. Νεοφύτου στην προεκλογική, βοήθησε αυτό που εγώ ονομάζω καλύτερο πολιτικό ήθος», συμπλήρωσε.

Τον αγάπησε ξαφνικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ;

Κληθείς να πει εάν πιστεύει πως τον έχει αγαπήσει ο κ. Νεοφύτου ή το κάνει για να χάσει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Μαυρογιάννης είπε: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Εγώ εισπράττω αυτήν την πολιτισμένη και φιλική συμπεριφορά, την οποία εκτιμώ πάρα πολύ και για ‘μένα, σας λέω, εκφράζει την σχέση που έχουμε τόσα χρόνια. Αυτό, επαναλαμβάνω, με συγκινεί».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι μετά τη τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου ότι δεν θα ψηφίσει λευκό και την αναφορά για «προδότες» και την καθημερινή επικοινωνία με τον ίδιο, θεωρείται σίγουρο ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα τον στηρίξει, ο κ. Μαυρογιάννης υπέδειξε ότι «είναι η ερμηνεία σας αυτό το πράγμα». «Εγώ δεν τον ρώτησα τον άνθρωπο, θα με ψηφίσετε;», είπε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα τον ψηφίσει, ο ανεξάρτητός υποψήφιος είπε πως «ως άνθρωπος ο ίδιος, ναι πιστεύω, αλλά είναι εσωτερικά ζητήματα του ΔΗΣΥ. Εγώ δεν μπορώ, ούτε να αναμειγνύουμε, ούτε να έχω είτε θέση είτε άποψη, αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να πω ότι είναι υπέρ τους όλων αυτών των ανθρώπων και αυτού του κόμματος ότι μπορεί να έχουν όλες αυτές τις διεργασίες και να εκφράζονται ελεύθερα όλες αυτές οι απόψεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και καμία σχέση με αυτά», εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν πρότεινε Υπουργεία ή να κυβερνήσουν μαζί στον ΔΗΣΥ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος ήταν ξεκάθαρος: «Σε καμία περίπτωση. Εδώ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα ούτε με το ΑΚΕΛ, ούτε με κανένα. Δεν μπαίνουμε σε τέτοιου είδους παζάρια. Δεν είναι αυτό το ήθος που θέλουμε να φέρουμε στην πολιτική ζωή του τόπου».

Θα πάει ο Α. Δημητριάδης στο ΥΠΕΞ;

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές ότι ο καταλληλότερος για τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών είναι ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης με τον οποίο ήταν ανθυποψήφιος, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι «δεν έχω αποφασίσει για τον Υπουργό Εξωτερικών. Είναι ένα ζήτημα που θα δούμε στην ώρα του».

Ερωτηθείς, δε, εάν θα ήταν ένα από τα ονόματα που θα μπορούσε να παίξει για αυτή τη θέση, απάντησε καταφατικά. «Ναι, είναι αξιόλογος άνθρωπος ο κ. Δημητριάδης. Απλώς δεν έχουμε κάνει τέτοιες συζητήσεις, δεν μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις», διεμήνυσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μαυρογιάννη στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top