ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι νεκρές φάλαινες στην ακτογραμμή της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έξι νεκρές φάλαινες στην ακτογραμμή της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκε ο εντοπισμός 4 φαλαινών στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια εκ των οποίων βρέθηκε νεκρή.

Εν συνεχεία σε ενημέρωση το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών ανέφερε ότι εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 6 νεκρές φάλαινες.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) όπως ενημέρωσε το κοινό από χθες, την Πέμπτη 09/02/2023, είχαν καταγραφεί 4 εκβρασμοί κητωδών του είδους ζιφιός (επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris) στις βόρειες ακτές της Πάφου στις περιοχές Πόλις-Γιαλιάς-Αργάκας.
Προσωπικό από το ΤΑΘΕ, μέλη της Νεολαία Περιφέρειας Πόλις Χρυσοχούς, και άτομα από την τοπική κοινωνία μετέβηκαν άμεσα στην περιοχή, και σε αντίξοες συνθήκες μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες επαναπροώθησαν στη θάλασσα 3 άτομα Ζιφιών, ενώ το 4ο άτομο ήταν ήδη νεκρό.

Σήμερα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, προσωπικό του ΤΑΘΕ και του Τμήμα Δασών, ξεκίνησαν την διερεύνηση κατά μήκος της ακτογραμμής για την ανεύρεση ενδεχόμενων άλλων Ζιφιών που έχουν εκβραστεί. Μέχρις στιγμής στην ακτογραμμή η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας (από Πόλη Χρυσοχούς μέχρι και Παχύαμμο) καταγράφηκαν 6 νεκρά άτομα του είδους. Ενδεχομένως κάποια να είναι άτομα τα οποία είχαν επαναπροωθηθεί χθες το βράδυ πίσω στην θάλασσα.

Αυτή την στιγμή προσωπικό του ΤΑΘΕ μαζί με προσωπικό από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κτηνίατρο της ΜΚΟ ARION , με την οποία συνεργάζεται το ΤΑΘΕ, μεταβαίνουν στα σημεία για επιτόπιες εξετάσεις των νεκρών Ζιφιών. Αναμένεται να γίνουν οι νενομισμένες διαδικασίες νεκροψίας και νεκροτομής και να συλλεχθούν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν για εξειδικευμένες εξετάσεις και εκτίμηση των πιθανών αιτίων θανάτου.

Το ΤΑΘΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που συνέβαλαν στην μεγάλη προσπάθεια για παροχή βοήθειας στο προστατευόμενο αυτό είδους, καθώς και την ΜΚΟ ARION και τις Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την άριστη συνεργασία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top