ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι νεκρές φάλαινες στην ακτογραμμή της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έξι νεκρές φάλαινες στην ακτογραμμή της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκε ο εντοπισμός 4 φαλαινών στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια εκ των οποίων βρέθηκε νεκρή.

Εν συνεχεία σε ενημέρωση το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών ανέφερε ότι εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 6 νεκρές φάλαινες.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) όπως ενημέρωσε το κοινό από χθες, την Πέμπτη 09/02/2023, είχαν καταγραφεί 4 εκβρασμοί κητωδών του είδους ζιφιός (επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris) στις βόρειες ακτές της Πάφου στις περιοχές Πόλις-Γιαλιάς-Αργάκας.
Προσωπικό από το ΤΑΘΕ, μέλη της Νεολαία Περιφέρειας Πόλις Χρυσοχούς, και άτομα από την τοπική κοινωνία μετέβηκαν άμεσα στην περιοχή, και σε αντίξοες συνθήκες μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες επαναπροώθησαν στη θάλασσα 3 άτομα Ζιφιών, ενώ το 4ο άτομο ήταν ήδη νεκρό.

Σήμερα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, προσωπικό του ΤΑΘΕ και του Τμήμα Δασών, ξεκίνησαν την διερεύνηση κατά μήκος της ακτογραμμής για την ανεύρεση ενδεχόμενων άλλων Ζιφιών που έχουν εκβραστεί. Μέχρις στιγμής στην ακτογραμμή η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας (από Πόλη Χρυσοχούς μέχρι και Παχύαμμο) καταγράφηκαν 6 νεκρά άτομα του είδους. Ενδεχομένως κάποια να είναι άτομα τα οποία είχαν επαναπροωθηθεί χθες το βράδυ πίσω στην θάλασσα.

Αυτή την στιγμή προσωπικό του ΤΑΘΕ μαζί με προσωπικό από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κτηνίατρο της ΜΚΟ ARION , με την οποία συνεργάζεται το ΤΑΘΕ, μεταβαίνουν στα σημεία για επιτόπιες εξετάσεις των νεκρών Ζιφιών. Αναμένεται να γίνουν οι νενομισμένες διαδικασίες νεκροψίας και νεκροτομής και να συλλεχθούν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν για εξειδικευμένες εξετάσεις και εκτίμηση των πιθανών αιτίων θανάτου.

Το ΤΑΘΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που συνέβαλαν στην μεγάλη προσπάθεια για παροχή βοήθειας στο προστατευόμενο αυτό είδους, καθώς και την ΜΚΟ ARION και τις Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την άριστη συνεργασία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top