ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα αποδεχόταν πρόταση Χριστοδουλίδη για Υπουργοποίηση ο Δίπλαρος; Τι απάντησε - Βίντεο

Θα αποδεχόταν πρόταση Χριστοδουλίδη για Υπουργοποίηση ο Δίπλαρος; Τι απάντησε - Βίντεο

Για τη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και τις αποφάσεις που λήφθηκαν, μίλησε το πρωί της Τρίτης (14/2) στον Alpha ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος κλήθηκε και απάντησε εάν θα αποδεχόταν πρόταση Υπουργοποίησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και για ποια θέση θα διεκδικήσει στις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου.

Σε σχέση με την χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ο κ. Δίπλαρος είπε ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα, σημειώνοντας ότι «σαφώς και η κατάσταση δεν ήταν όπως τις πρώτες μέρες μετά την πρώτη Κυριακή».

«Εκφράστηκαν κάποιοι προβληματισμοί κατά πόσον η εκλογική διαδικασία θα γινόταν για ολόκληρη την ηγεσία. Σχεδόν για 1,5 ώρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτή η θέση επικρατούσε, αλλά στην πορεία εκφράστηκε η άποψη ότι ο Πρόεδρος μπορεί να κάνει αυτή την καταστατική πρόνοια, με την οποία συμφώνησαν όλοι», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα.

«Αντιλήφθηκαν όλοι πως οι δημόσιες παρεμβάσεις, όπως αυτές έγιναν τις προηγούμενες μέρες, δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα πληγώνουν την βάση του ΔΗΣΥ. Εκτιμώ ότι μέσα από τη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και σοφότεροι έχουμε γίνει όλοι και ότι δεν θα δούμε αυτά τα οποία είδαμε την περασμένη βδομάδα», συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει άποψη μέλους του ΔΗΣΥ ότι, τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από το 2004, ο κ. Δίπλαρος είπε πως «θεωρώ ότι ο ΔΗΣΥ πέρασε κι άλλες δύσκολες εποχές, αλλά δεν διασπάστηκε», σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. «Προσωπικά νιώθω ήσυχος με τη συνείδηση μου. Δεν μετανιώνω για ό,τι έχω πει», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν πάρθηκαν λάθος αποφάσεις όσον αφορά τις Προεδρικές Εκλογές, είπε ότι από την περίοδο που υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη για το ποιος έπρεπε να ήταν υποψήφιος «θεωρώ ότι από εκείνη την περίοδο ξεκίνησε το λάθος».

«Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αυστηρά ομιλούντες, τήρησε την διαδικασία που προνοεί το Καταστατικό του κόμματος. Έκανε κάλεσμα σε έναν άλλο υποψήφιο, τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να περάσει μέσα από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Αρνήθηκε να το πράξει αυτό ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως αρνήθηκε και στην υπέρβαση που έκανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου να επιλεγεί ο υποψήφιος της Παράταξης από την βάση του ΔΗΣΥ. Κάπου εδώ τα πράγματα είχαν οδηγηθεί», εξήγησε σημειώνοντας ότι «αν ήμουν Κύπρο εκείνη την περίοδο θα κατέβαλλα πάρα πολλές προσπάθειες για να μην οδηγηθούμε σε αυτήν την διαδικασία, που τελικά έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα».

Την ίδια ώρα, απεκάλυψε και το πώς ένιωσε όταν άκουσε το σύνθημα «σεισμός, σεισμός, Συναγερμός» στο Στάδιο Ελευθερία. «Ένιωσα συγκινημένος και προβληματισμένος για το ποιες ενέργειες προσωπικά πρέπει να κάνω ή το οποιοδήποτε μέλος της ηγεσίας, όλοι αυτοί οι συναγωνιστές που έκαναν μία άλλη επιλογή, να μπορέσουν να έρθουν πάλι πίσω στην μεγάλη τους οικογένεια, τον ΔΗΣΥ. Δεν είναι η ώρα να διαχωρίσουμε την Παράταξη. Ό,τι έγινε, έγινε. Σαφώς και πρέπει να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος. Σαφώς και έχουμε ευθύνη ως ηγεσία και προσωπικά αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Νιώθω ότι έκανα τα πάντα σε αυτόν τον προεκλογικό. Δεν μετανιώνω. Μπορεί να έπρεπε να ήμουν πιο ήπιος σε κάποιες τοποθετήσεις μου απέναντι στους ανθυποψηφίους του Αβέρωφ Νεοφύτου; Ναι, θα έπρεπε αυτό να γινόταν», συνέχισε.

Ο κ. Δίπλαρος εξέφρασε, παράλληλα, πως έγινε επικοινωνιακή λανθασμένη πολιτική, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι έγινε λανθασμένη επικοινωνιακή πολιτική «στο επίπεδο ότι ασχολούμασταν συνέχεια με έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, με τον κ. Χριστοδουλίδη, και αφήσαμε στο απυρόβλητο το ΑΚΕΛ, τις πολιτικές του και τον κ. Μαυρογιάννη και τελικά μας προσπέρασε».

Ερωτηθείς εάν δεν είναι φίλοι πλέον με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, απάντησε αρνητικά. «Είμαστε. Μπορεί να μας έχει πληγώσει η στάση και η συμπεριφορά του και σαφώς μας έχει πληγώσει, όμως, σήμερα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλίμονο εάν ο ΔΗΣΥ δεν στηρίξει υπεύθυνα την νέα διακυβέρνηση του τόπου. Αναλαμβάνει σε μία περίοδο πολύ δύσκολη ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εάν ο ΔΗΣΥ, η οικογένεια του, το σπίτι του, που μπορεί να το πλήγωσε, δεν συμπαρασταθεί και δεν στηρίξει υπεύθυνα, τότε θεωρώ θα είμαστε λάθος», είπε.

Ερωτηθείς ποια θέση θα διεκδικήσει αυτή την φορά, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι «θεωρώ ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου από τη θέση του Αντιπροέδρου. Έδωσα μάχες με όλες μου τις δυνάμεις. Έφυγα από μία μάχη οικογενειακή, περιπέτειας υγείας, θεωρώ ότι με τη βοήθεια του Θεού έχει ξεπεραστεί. Αμέσως μετά μπήκαμε οικογενειακώς σε αυτή την μάχη για εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου και θεωρώ ότι ο ΔΗΣΥ και η ηγεσία του θα πρέπει να βρουν την πορεία προς τη βάση του Συναγερμού. Με τον κόσμο του ΔΗΣΥ θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί του και να αφουγκραζόμαστε τις έγνοιες και τις ανησυχίες του. Προσωπικά ένα δεν επαναδιεκδικήσω την θέση του Αντιπροέδρου, η θέση που θα διεκδικήσω θα είναι αυτή του Αναπληρωτή Προέδρου. Όμως, έχουμε χρόνο να το αποφασίσουμε», επεσήμανε.

Κληθείς να πει τι θα συμβούλευε τον εαυτό του ή μέλος του ΔΗΣΥ εάν δεχθεί πρόταση για Υπουργοποίηση, ξεκαθάρισε πως «προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε μία Κυβέρνηση που δεν είναι του ΔΗΣΥ. Το είχα πει, όμως, ότι και ο Αβέρωφ Νεοφύτου να εκλεγόταν, δεν θα ενδιαφερόμουν ούτε για Υπουργός ούτε για Ευρωβουλευτής. Εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να γίνουν κινήσεις περαιτέρω διάσπασης ή διεμβολισμού του ΔΗΣΥ από την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. Ενέργειες, δηλαδή, που θα θεωρηθούν εχθρικές προς τον ΔΗΣΥ και θα πληγώσουν περισσότερο τον κόσμο της Παράταξης», υπέδειξε.

Κληθείς, τέλος, να εκτιμήσει πόσοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, εκτίμησε πως τουλάχιστον θα είναι δύο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ακόμη ένας.

Όλη η συνέντευξη του κ. Δίπλαρου στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top