ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν διεκδικεί την Προεδρία του ΔΗΣΥ ο Νουρής – «Υπεράνω όλων η ενότητα της Παράταξης»

Δεν διεκδικεί την Προεδρία του ΔΗΣΥ ο Νουρής – «Υπεράνω όλων η ενότητα της Παράταξης»

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΣΥ, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, καλώντας την ηγεσία του κόμματος «να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις Προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μετά την εκλογική αποτυχία για την παράταξη, ανέμενα ότι η πρώτη μετεκλογική συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ήταν συνεδρία αυτοκριτικής και προβληματισμού αντί διαδικαστικού χαρακτήρα.

Με την χθεσινή μου επιστολή έθεσα τον προβληματισμό ότι της διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, θα πρέπει απαρέκκλητα να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση αλλά και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν σε αυτή την θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Κατά την ψεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου ενώπιον της οποίας έθεσα εκ νέου αυτές τις θέσεις, για ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, δόθηκαν αυστηρά νομικές ερμηνείες. Η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε και το σώμα κατέληξε στην απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί και την οποία βεβαίως απόλυτα σέβομαι.

Παραμένοντας συνεπής στα όσα επεσήμανα τόσο στην επιστολή μου όσο και στη ψεσινή συνεδρία, ότι δηλαδή είναι πρωτόγνωρο η αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα να έπεται της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη Προέδρου, γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην διεκδικήσω την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023.

Καλώ την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις Προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top