ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής: «Πολλά τα οφέλη για τους πολίτες μέσα από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Νουρής: «Πολλά τα οφέλη για τους πολίτες μέσα από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Για «ορθότητα» της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, κατά τον χαιρετισμό του στη 16η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς, η οποία διοργανώνεται από το σύμπλεγμα Κοινοτήτων Κοιλάδας Κούρη και Ξυλούρικου. Επεσήμανε ότι τέτοιες διοργανώσεις αναδεικνύουν το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των κοινοτήτων, η οποία επιβεβαιώνει και την ορθότητα της μεταρρύθμισης, όπως είπε.

Αναφερόμενος στην πορεία υλοποίηση της μεταρρύθμισης, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι δημιουργούνται 30 τοπικά συμπλέγματα παροχής υπηρεσιών, ένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει τις κοινότητες Αγίου Γεωργίου (Λεμεσου), Αγίου Μάμα, Άλασσας, Απεσιάς, Δωρού, Καπηλειού, Κορφής, Λάνειας, Λιμνάτη, Μοναγριού, Σιλίκου, Τριμήκληνης εντάσσονται μαζί σε ένα σύμπλεγμα.

«Αναμφίβολα, η δημιουργία επαρχιακών συμπλεγμάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυξημένη διοικητική, επιστημονική και τεχνική επάρκεια όσον αφορά την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών κοινής ωφελείας με μείωση του κόστους», πρόσθεσε ο κ. Νουρής.

Ακολούθως, ανέδειξε την ιδιαίτερη σημασία και αξία τέτοιων διοργανώσεων, που «από τη μία αναδεικνύουν τα αυθεντικά στοιχεία που ζωντανεύουν την ταυτότητα της παράδοσης του τόπου μας, από την άλλη ενισχύουν την τοπική κοινωνία, την επισκεψιμότητα και δραστηριοποίηση της υπαίθρου μας».

Αναφερόμενος στα κίνητρα για ενίσχυση της υπαίθρου, ο κ. Νουρής σημείωσε ότι 951 οικογένειες ωφελήθηκαν από χορηγίες ύψους €34,2 εκ. από την ημέρα εφαρμογής των σχεδίων. «Είναι άλλωστε γι’ αυτό τον λόγο που αυξήσαμε τις διαθέσιμες πιστώσεις από €5 εκ. που ήταν το 2021, σε €20 εκ. για το 2023», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα αναθεωρημένα στεγαστικά σχέδια για το 2023, παρέχουν χορηγίες έως €95.000. Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, στην επιδοματική πολιτική, «η οποία είναι σημαντικά βελτιωμένη για τους κατοίκους των ορεινών μας κοινοτήτων», όπως είπε.

Κλείνοντας, προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» που δημιουργείται από όσα προανέφερε, «προκειμένου να επιτύχουμε τα αναμενόμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία», όπως είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top