Υπόθεση Al Jazeera: Η δίκη θα μεταφερθεί για τις 8 Μαρτίου

Υπόθεση Al Jazeera: Η δίκη θα μεταφερθεί για τις 8 Μαρτίου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στη Λευκωσία, εμφανίζονται σήμερα Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, οι τρεις κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Bουλευτής ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο Δικηγόρος, Αντρέας Πιττάτζης και ο Αντώνης Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κατηγορούμενος Αντρέας Πιττάτζης απάντησε με μη παραδοχή στις κατηγορίες σε προηγούμενη δικάσιμο και θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για ακρόαση, στις 8 και 9 Μαρτίου του 2023.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη προηγούμενη δικάσιμο, η διαδικασία αναβλήθηκε αφού, απουσίαζε ο δικαστής για προσωπικούς λόγους.

Παρ’ όλα αυτά, στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας στις 30 Ιανουαρίου, ο δικηγόρος του Δημήτρη Συλλούρη, Κρις Τριανταφυλλίδης, και ο δικηγόρος των Χριστάκη Τζιοβάνη και Αντώνη Αντωνίου, Γιώργος Παπαϊωάννου, υπέβαλαν τις προδικαστικές τους ενστάσεις. Να σημειωθεί επίσης ότι, εκ μέρους της κατηγορούσας Αρχής, εμφανίστηκε μαζί με την Έλλη Παπαγαπίου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος υπέδειξε πως, δεν είναι ορθό να εκκρεμεί στο δικαστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα η απάντηση των κατηγορουμένων στις κατηγορίες. Επισήμανε ότι, η υπόθεση έχει ξεκινήσει από τις 26 Οκτωβρίου του 2022 και ακόμα δεν έχει οροθετηθεί, για να σημειώσει ότι αν εγερθούν οι προδικαστικές ενστάσεις σε αυτό το σημείο η διαδικασία κινδυνεύει να μην ξεκινήσει πριν από τον Ιούλιο.

Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE