ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θες γρήγορο ίντερνετ; Μπορείς να πάρεις χρογηγία - Η διαδικασία και το ποσό

Θες γρήγορο ίντερνετ; Μπορείς να πάρεις χρογηγία - Η διαδικασία και το ποσό

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ανακοινώνει την προκήρυξη της 1ης πρόσκλησης για το Σχέδιο Χορηγιών «Επιχορήγηση Συνδεσιμότητας», το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και στήριξη των νοικοκυριών για σύνδεση με ευρυζωνικές υπηρεσίες υπέρ-υψηλής ταχύτητας, παρέχοντας επιχορήγηση συνολικής αξίας 120 ευρώ, για διάστημα ενός (1) έτους, προς κάλυψη μέρους του σχετικού κόστους.

Ειδικότερα, η Επιχορήγηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την ενεργοποίηση μιας νέας σύνδεσης είτε για την αναβάθμιση μιας υφιστάμενης (με ταχύτητα λήψης μικρότερη από 100Mbps), σε σύνδεση με ταχύτητα λήψης τουλάχιστον 200Μbps, υπό συνθήκες αιχμής.

Από το Σχέδιο μπορούν να επωφεληθούν φυσικά πρόσωπα που διαμένουν τόσο εντός μεμονωμένων κατοικιών/ μονοκατοικιών όσο και εντός οικιστικών συγκροτημάτων/ πολυκατοικιών, ενώ κάθε Δικαιούχος μπορεί να επιχορηγηθεί για μία και μόνο σύνδεση για κάθε υποστατικό.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τη διαδικασία βήμα-βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε Συνδρομητής για να διεκδικήσει επιχορήγηση, εφόσον είναι Δικαιούχος:

Αιτήματα επιχορήγησης (για την 1η Πρόσκληση) μπορούν να υποβάλλονται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023, ή μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού. Περισσότερες πληροφορίες ως προς τις πρόνοιες του Σχεδίου και τη διαδικασία διεκδίκησης της επιχορήγησης περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα: https://gigavoucher.dmrid.gov.cy

Το Σχέδιο «Επιχορήγηση Συνδεσιμότητας» προωθείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ), Κύπρος το Αύριο, ενώ αναμένεται να καλύψει περίπου 82.000 Δικαιούχους, μέχρι τα μέσα του 2025. Θεωρείται καταλυτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τη μετάβαση σε μία Κοινωνία των Gigabit, όπου όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες θα συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην ψηφιακή οικονομία και κοινωνία του μέλλοντος και θα διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να αντλούν τα μέγιστα οφέλη από τη ψηφιακή μετάβαση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top