LIKE ONLINE

Francesinha: To αγαπημένο σάντουιτς της Πορτογαλίας είναι μια «βόμβα» 1300 θερμίδων

Francesinha: To αγαπημένο σάντουιτς της Πορτογαλίας είναι μια «βόμβα» 1300 θερμίδων

Μπορεί οι φέτες ψωμιού με ζαμπόν τυρί να θεωρούνται το πιο γνωστό «σάντουιτς» του κόσμου, ωστόσο στην Πορτογαλία το έχουν εξελίξει και με το παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, φημίζονται για ένα τοστ τεραστίων διαστάσεων, το οποίο ονομάζεται Francesinha, δηλαδή «μικρή Γαλλίδα».

Το συγκεκριμένο άντουιτς φαίνεται πως δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον Πορτογάλο Daniel Silva, ο οποίος ζούσε στη Γαλλία. Σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο το εμπνεύστηκε από το γαλλικό πιάτο Croque Madame, γι’ αυτό άλλωστε και το ονόμασε Francesinha.

Όταν, λοιπόν, επέστρεψε στην Πορτογαλία, ο Daniel τροποποίησε το πιάτο με υλικά και γεύσεις από τη βόρεια Πορτογαλία και το σέρβιρε στο εστιατόριο Regaleira στο Πόρτο. Η αρχική συνταγή ήταν λίγο πιο απλή και χρησιμοποιούσε ψωμί και ψητό μοσχάρι. Η λιχουδιά έγινε γρήγορα διάσημη και εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη. Άλλαξε πολλές φορές και σήμερα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της περιοχής.

Η Francesinha έχει λευκές φέτες ψωμιού, ζαμπόν, λουκάνικο, τυρί, μπριζόλα, ένα τηγανητό αυγό και μια πικάντικη σάλτσα που το «λούζει» ολόκληρο. Μάλιστα η σάλτσα, η οποία έχει ως βάση της την μπύρα και τις ντομάτες, είναι αυτή που κάνει το πιάτο να ξεχωρίζει.

Βέβαια, λέγεται ότι ο καθένας μας μπορεί να καταναλώσει μόλις δύο Francesinhas το μήνα, μιας και το συγκεκριμένο σάνουιτς αποτελεί μια «βόμβα» 1300 θερμίδων.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top