ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια κάθειρξη σε δικηγόρο στις ΗΠΑ που σκότωσε την οικογένειά του για να μην αποκαλυφθούν οι απάτες του

Ισόβια κάθειρξη σε δικηγόρο στις ΗΠΑ που σκότωσε την οικογένειά του για να μην αποκαλυφθούν οι απάτες του

Η δίκη του συγκλόνισε την Αμερική και βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων: Ο Άλεξ Μέρντοου, ένας γνωστός δικηγόρος, προερχόμενος από μια οικογένεια γνωστών νομικών και εισαγγελέων της Νότιας Καρολίνας, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του, το 2021.

Προτού να ανακοινώσει την ποινή, ο δικαστής Κλίφτον Νιούμαν απευθύνθηκε στον Μέρντοου, δηλώνοντας ότι του είναι αδύνατον να καταλάβει τη «διπροσωπία» ενός δικηγόρου, που κάποτε αγόρευε στο δικαστήριο και τώρα βρέθηκε στην άλλη πλευρά, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Υπενθύμισε ότι ο Μέρντοου προέρχεται από μια «δυναστεία» νομικών, μια «αξιοσέβαστη οικογένεια που είχε υπό τον έλεγχό της τη δικαιοσύνη σε αυτήν την περιοχή εδώ και έναν αιώνα».

Σε βαθμό μάλιστα που ένα πορτρέτο του παππού του κατηγορουμένου κοσμούσε τη δικαστική αίθουσα, μέχρι που ο δικαστής διέταξε να το απομακρύνουν.

Ο Άλεξ Μέρντοου, με χειροπέδες και τη στολή των κρατουμένων, επέμεινε στην αθωότητά του. Στο δικαστήριο βρισκόταν και ο γιος του, ο Μπάστερ. «Σέβομαι αυτό το δικαστήριο αλλά είμαι αθώος. Δεν θα έκανα ποτέ κακό στη σύζυγό μου τη Μάγκι (…) και στον γιο μου τον Πόου-Πόου», επέμεινε, αποκαλώντας τον γιο του Πολ με το παρατσούκλι του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο 54χρονος Μέρντοου καταχράστηκε τεράστια χρηματικά ποσά από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν, από τους φίλους του, ακόμη και από τους κληρονόμους της οικιακής βοηθού που σκοτώθηκε όταν σκόνταψε στον σκύλο της οικογένειας και έπεσε από τη σκάλα. Φέρεται ότι σκότωσε τη γυναίκα και τον γιο του σε μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν οι απάτες του. Κατηγορείται επίσης για ασφαλιστική απάτη επειδή ζήτησε από έναν έμπορο ναρκωτικών να τον πυροβολήσει για να εισπράξει ο άλλος γιος του την ασφάλεια ζωής.

Οι ένορκοι στο δικαστήριο του Γουολτέρμπορο χρειάστηκαν μόλις τρεις ώρες για να τον κρίνουν ένοχο και ο δικαστής του επέβαλε δύο φορές ισόβια.

Ο Μέρντοου παραδέχεται τις κλοπές, τις οποίες λέει ότι διέπραξε για να πληρώνει τα οπιοειδή στα οποία ήταν εθισμένος αλλά και για να καλύψει τις απώλειες από τις κακές επενδύσεις του. Δεν έχει ομολογήσει τους φόνους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σκότωσε με δύο διαφορετικά τουφέκια τη σύζυγό του και τον μικρότερο γιο του στις 7 Ιουνίου 2021, μέσα στο τεράστιο κτήμα της οικογένειας στο Κόλτον της Νότιας Καρολίνας, όπου πήγαιναν για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα.

Η υπόθεση συνάρπασε τις ΗΠΑ και τα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και τα πιο σοβαρά, έκαναν φύλλο και φτερό τη ζωή της οικογένειας - με τις τρεις γενιές εισαγγελέων και δικαστών στο ενεργητικό της. Πολλά podcast και ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, που τιτλοφορείται «Το αίμα των Μέρντοου: σκάνδαλο στη Νότια Καρολίνα», είναι αφιερωμένα στην υπόθεση. Τα ενημερωτικά κανάλια μετέδιδαν απευθείας τις καταθέσεις συναδέλφων και εξαπατημένων φίλων του Μέρντοου, που αφηγήθηκαν πώς εκείνος τους απέσπασε εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να το καταλάβουν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Δακρύζει η Κύπρος για τα αδικοχαμένα παιδιά της - Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top