ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση βουλευτή Α. Κυπριανού για κυβερνοεπιθέσεις σε Επιτροπή Διακοινοβουλευτικής Ενωσης

Παρέμβαση βουλευτή Α. Κυπριανού για κυβερνοεπιθέσεις σε Επιτροπή Διακοινοβουλευτικής Ενωσης

Στη δραματική αύξηση της χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών και στην αντίστοιχη αύξηση σε κυβερνοεπιθέσεις κατά χρηστών, κρατικών και ιδιωτικών οργανισμών, ακόμη και κυβερνήσεων, αναφέρθηκε σε παρέμβαση του στις εργασίες της 146ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, ο βουλευτής, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος υπογράμμισε ότι προέχει η υιοθέτηση ισχυρής νομοθεσίας και ενός νέου διεθνούς πλαισίου, για την πρόληψη και την καταπολέμηση των επιθέσεων και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια, με θέμα «Κυβερνοεπιθέσεις και κυβερνοέγκλημα: Νέοι κίνδυνοι για την παγκόσμια ασφάλεια», ο κ. Κυπριανού είπε ότι η πανδημία και οι διαδοχικοί περιορισμοί ανάγκασαν τους χρήστες να εργάζονται, να εκπαιδεύονται και να εμπορεύονται μέσω διαδικτύου, γεγονός που οδήγησε στην έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων και πληροφοριών στο ψηφιακό περιβάλλον.

Μιλώντας για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια, τόσο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών τους από τις κυβερνοεπιθέσεις όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι τα κοινοβούλια πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, για τη θέσπιση μιας ολοκληρωμένης διεθνούς σύμβασης για την καταπολέμηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών για εγκληματικούς σκοπούς.

«Μια τέτοια σύμβαση», επισήμανε, «θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως βάση για την ενίσχυση υφιστάμενων εθνικών νομοθεσιών και για την περαιτέρω προώθηση της διεθνούς συνεργασίας κατά του εγκλήματος και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Οι εργασίες της 146ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης διεξάγονται στο Μπαχρέιν και σε αυτές συμμετέχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη πλην του επικεφαλής Άντρου Κυπριανού, από τους βουλευτές Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνο Μουσιούτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Εγκαταστάθηκε κέντρο ελέγχου - Στη μάχη 13 εναέρια μέσαΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top