ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για προσωπικό ιατρό που αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου – «Δεν είναι υποχρεωμένος» - Η απάντηση του ΟΑΥ

Καταγγελία για προσωπικό ιατρό που αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου – «Δεν είναι υποχρεωμένος» - Η απάντηση του ΟΑΥ

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας η οποία αφορούσε προσωπικό ιατρό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο κ. Σιελουβάρης, έκανε λόγο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προσωπικού γιατρού του γιού του, υποδεικνύοντας πως όχι μόνο αρνήθηκε να παραστεί και να πιστοποιήσει τον θάνατο του παιδιού του, προκειμένου να ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά σε έντονο ύφος απάντησε ότι δεν ήταν αυτός λόγος να τον ενοχλήσουν στις 11 το βράδυ.

Απάντηση στην καταγγελία αυτή έδωσε η Διευθύντρια του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου, μιλώντας στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» τονίζοντας ότι «η έκδοση πιστοποιητικών είτε θανάτου είτε υγείας δεν είναι υπηρεσία η οποία παρέχεται στα πλαίσια του ΓεΣΥ»

«Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο του ΓεΣΥ προσωπικοί γιατροί δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν πιστοποιητικά θανάτου και να τα καταχωρούν στο σύστημα του ΓεΣΥ, δεν πρέπει να τα καταχωρούν. Αν μιλήσουμε νομικά ο προσωπικός ιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, τώρα αν μιλήσουμε ανθρωπιστικά είναι μια άλλη κουβέντα. Εγώ ως τεχνοκράτης οφείλω να εξηγήσω το νομικό πλαίσιο», είπε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων η κυρία Κυθραιώτου επισήμανε ότι «με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ΟΑΥ λαμβάνει αρκετά παράπονα στο τομέα συμπεριφορών των ιατρών», διευκρινίζοντας ότι «τέτοιου είδους παράπονα είναι παράπονα που κατά κύριο λόγο ελέγχει, εξετάζει και εποπτεύει ο ΠΙΣ»

Δείτε το απόσπασμα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστάτωση στη Λεμεσό – Επιτέθηκε σε Αστυνομικό και τον έριξε στο έδαφος

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top