ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης για τον υπερπληθυσμό στις φυλακές έστειλε η Ισότητα

Επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης για τον υπερπληθυσμό στις φυλακές έστειλε η Ισότητα

Επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, απέστειλε το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, με εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος του υπερπληθυσμού στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της συντεχνίας αναφέρει ότι «απαιτούνται πιο ολοκληρωμένες λύσεις, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του μακροχρόνιου προβλήματος», αν και αναγνωρίζει πως έχουν ληφθεί διαχρονικά μέτρα από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Προεδρικής Χάρης.

Η Συντεχνία προτείνει αρχικά στην αρμόδια Υπουργό την ανέγερση νέων φυλακών σε κάθε μεγάλη πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου, ανάλογα με τον πληθυσμό.

Όπως αναφέρει «η προσέγγιση αυτή -όχι μόνο- θα ανακούφιζε τον υπερπληθυσμό στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά θα προωθούσε και την καλύτερη διαχείριση των σωφρονιστικών εγκαταστάσεων και θα βελτίωνε τις προσπάθειες επανένταξης.

Παράλληλα, η Ισότητα εισηγείται όπως εξεταστεί και η επέκταση των εναλλακτικών λύσεων αντί της φυλάκισης, όπως προώθηση της χρήσης εναλλακτικών λύσεων, για μη βίαιους και πρωτοεμφανιζόμενους παραβάτες, όπως η επιτήρηση, η κοινωνική εργασία και τα προγράμματα επανορθωτικής δικαιοσύνης.

«Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των φυλακισμένων ατόμων και θα συμβάλει στην επανένταξή τους στην κοινωνία», αναφέρει η Συντεχνία.

Επίσης, εισηγείται την επανεξέταση των πολιτικών καταδίκης και συγκεκριμένα την επαναξιολόγηση των υφιστάμενων πολιτικών επιβολής ποινών, ιδίως για μη βίαια αδικήματα και αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα «η εφαρμογή ηπιότερων ποινών και η υποστήριξη της στροφής προς προσεγγίσεις, που επικεντρώνονται στην επανένταξη, θα συνέβαλε στη μείωση του πληθυσμού των φυλακών».

Τέλος, εισηγείται στην αρμόδια Υπουργό αναβαθμισμένα προγράμματα απεξάρτησης και εκπαίδευσης, αφού όπως αναφέρει οι πρωτοβουλίες αυτές θα εξοπλίσουν τους κρατούμενους με τις απαραίτητες δεξιότητες και την απαραίτητη υποστήριξη για την επιτυχή επανένταξή τους στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα υποτροπής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kρας τεστ για τρεις υπουργούς: ΑΤΑ, συνοικισμοί και τετράμηνα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - ΦωτογραφίεςΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top