ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει φωτιά το παρασκήνιο στον ΔΗΣΥ, κλείνει σήμερα το παζλ

Παίρνει φωτιά το παρασκήνιο στον ΔΗΣΥ, κλείνει σήμερα το παζλ

Φουντώνουν οι διεργασίες στον ΔΗΣΥ και το παρασκήνιο, ενόψει της διεκδίκησης των αξιωμάτων του κόμματος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

Σήμερα Τρίτη 4/4 θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ιεραρχία του κόμματος, δηλαδή τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, τα 25 εκλελεγμένα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και την πρόεδρο της γυναικείας οργάνωσης της παράταξης (ΓΟΔΗΣΥ).

Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, κάτι που είναι απομακρυσμένο αλλά δεν αποκλείεται, τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα διεκδικήσουν τρεις υποψήφιοι: O βουλευτής Ευθύμιος Δίπλαρος και οι πρώην βουλευτές, Μιχάλης Σοφοκλέους και Σωτήρης Σαμψών. Τις τελευταίες μέρες καταβλήθηκαν προσπάθειες για να «τρέξουν» στις εκλογές για τη θέση του αναπληρωτή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Ολες οι πληροφορίες προϊδεάζουν για μάχη ανάμεσα στους Ευθύμιο Δίπλαρο και Μιχάλη Σοφοκλέους, οι οποίοι φαίνεται ότι διατηρούν ερείσματα στις μεγάλες πόλεις. Η παρέμβαση-ισχυρισμός που διατύπωσε τη Δευτέρα μέσω facebook ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρήστος Πουργουρίδης, ότι ο Ευθύμιος Δίπλαρος τάζει υπουργεία, κάτι το οποίο ο βουλευτής διέψευσε με έντονο τρόπο, είναι χαρακτηριστική του κλίματος που υπάρχει στο δεξιό στρατόπεδο.

Συνωστισμός παρατηρείται μεταξύ στελεχών που διεκδικούν τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων της παράταξης. Mέχρι ψες, επέδειξαν ενδιαφέρον δημοσίως οι βουλευτές Σάββια Ορφανίδου, Φωτεινή Τσιρίδου και Γιώργος Κάρουλλας, η πρώην βουλευτής Ξένια Κωνσταντίνου, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΡΙΚ, Μιχάλης Μιχαήλ και ο ακαδημαϊκός Ονησίφορος Ιορδάνου.

Τα διαδικαστικά

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Υποψηφιότητες για το Πολιτικό Γραφείο θα γίνονται δεκτές και ηλεκτρονικά, μέσω του portal του κόμματος, https://my.disy.cy/.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είχαν εγγραφεί στο Κεντρικό Μητρώο Μελών μέχρι και την 5η Φεβρουαρίου 2023 και τα οποία έχουν κατά την ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα, δηλαδή τη συνδρομή μέλους για τα έτη 2022 και 2023.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να υποβάλει υποψηφιότητα μόνο για μία από τις πιο πάνω θέσεις. Οι υποψήφιοι για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα πρέπει να προσκομίσουν κατάλογο 75 υποστηρικτών και οι υποψήφιοι για τις θέσεις αντιπροέδρων θα πρέπει να προσκομίσουν κατάλογο 50 υποστηρικτών.

Στους καταλόγους υποστηρικτών θα πρέπει απαραίτητα να συμπεριλαμβάνονται 7 μέλη για υποψήφιο αναπληρωτή πρόεδρο και 5 μέλη για υποψήφιο αντιπρόεδρο αντίστοιχα, από κάθε Επαρχιακή Οργάνωση του Κόμματος.

Η ποσόστωση του 30% για τη συμμετοχή γυναικών και η ποσόστωση του 30% για τη συμμετοχή νέων ηλικίας μέχρι 35 ετών, δεν ισχύει στην εκλογή των τριών αντιπροέδρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top