ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Αυτά είναι τα δρομολόγια για το 2023 - Αναλυτικά οι τιμές - Τεράστιο το ενδιαφέρον

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Αυτά είναι τα δρομολόγια για το 2023 - Αναλυτικά οι τιμές - Τεράστιο το ενδιαφέρον

Τα δρομολόγια και τις τιμές της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας για το 2023 ανακοίνωσε η αρμόδια εταιρεία Scandro Holding Ltd.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, τα δρομολόγια θα επαναρχίσουν στις 31 Μαΐου, με το τελευταίο δρομολόγιο να είναι προγραμματισμένο την 1η Σεπτεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια:

Την ίδια στιγμή έχουν αναρτηθεί τα ναυλά, οι τιμές για τις καμπίνες και οι τιμές των φόρων.

Δείτε τις τιμές για τα δρομολόγια από την Λεμεσό:

Δείτε τις τιμές για τα δρομολόγια από την Λάρνακα:

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα αφού η έναρξη τους και όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία θα ανακοινωθούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Μ. Μιχαήλ: «Τεράστιο το ενδιαφέρον - Μειωμένες οι τιμές των εισιτηρίων από πέρσι»

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο CEO της Scandro Holdings, Μάριος Μιχαήλ ανέφερε ότι το ενδιαφέρον που παρατηρείται φέτος για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας είναι πολύ περισσότερο από πέρσι.

«Βλέπουμε τεράστιο ενδιαφέρον, λαμβάνουμε καθημερινά αρκετά τηλεφωνήματα. Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τα δρομολόγια και από τις δύο επαρχίες. Ο κόσμος αγκάλιασε το εγχείρημα αφού δίνεται και η ευκαιρία σε άτομα που φοβούνται τοαεροπλάνο να ταξιδέψουν, πέρσι ταξίδεψαν 2000 αεροφοβικοί», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την σύμβαση του διαγωνισμού της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, προνοείτο πλοίο με χωρητικότητα 100 ατόμων, ωστόσο η Scandro Holdings κανόνισε πλοίο για χωρητικότητα 300 ατόμων.

Αναφορικά με τις τιμές για τα φετινά δρομολόγια, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι καταγράφεται μείωση στις τιμές των εισιτηρίων αλλά αύξηση στις τιμές των φόρων.

«Δεν έχουμε αύξηση στις τιμές των εισιτήριων αλλά μείωση. Ωστόσο αυξηθήκαν οι φόροι, κάτι που δεν ευθυνόμαστε εμείς. Προσπαθήσαμε να πιάσουμε μειώσεις στον φόρο αλλά δεν είχαμε επιτυχία», σημείωσε ο κ. Μιχαήλ.

Ερωτηθείς αν αναμένεται φέτος να υπάρξουν κάποιες προσθήκες στο πλοίο, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για να εγκατασταθεί διαδίκτυο (Wi-Fi).

«Είμαστε στην διαδικασία για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Συζητούμε με εταιρείες για να δούμε την δυναμικότητα του, για να δούμε πως μπορούμε να το καλύψουμε. Ίσως να υπάρξει και μια μικρή χρέωση αν εφαρμοστεί», εξήγησε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι η διαδικασία των εισιτήριων θα είναι πολύ διαφορετική φέτος.

«Επενδύσαμε πολλά λεφτά για να διευκολύνουμε τους επιβάτες. Φέτος ο επιβάτης θα μπορεί να κλείσει το εισιτήριο aller retour, δηλαδή επιστροφής, για να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε πέρσι με άτομα που έκλειναν εισιτήριο χωρίς επιστροφή και δεν έβρισκαν για επιστροφή», εξήγησε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι ο επιβάτης θα υπογράφει όρους και προϋποθέσεις για τους κανόνες που χρειάζεται να τηρούνται στο πλοίο ενώ θα υπάρχει πλέον κωδικός στο εισιτήριο, το οποίο θα σκανάρετε στο λιμάνι για να μην χρειάζεται ο επιβάτης να δώσει τα στοιχεία του, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Σχετικά με παράπονα που έγιναν πέρσι για καθυστερήσεις στους ελέγχους των αυτοκίνητων ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι από πλευράς της εταιρείας έγινε ότι ήταν δυνατόν για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά είναι αναγκαίο να υπάρχουν αυτοί οι ελέγχοι.

«Τους ελέγχους κάνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν είναι ευθύνη μας οποιαδήποτε καθυστέρηση από πλευράς τους. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι πρέπει να τα ελέγχουν γιατί μπορεί να έχουν εκρηκτικά, ναρκωτικά κτλ. Είναι θέμα ασφάλειας», επεσήμανε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top