ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς βλέπουν οι πολίτες την αλλαγή του ωραρίου στο Δημόσιο -«Θα αποσυμφωρηθούν οι δρόμοι» - «Θα βοηθήσει μόνο στο 5%» - Βίντεο

Πώς βλέπουν οι πολίτες την αλλαγή του ωραρίου στο Δημόσιο -«Θα αποσυμφωρηθούν οι δρόμοι» - «Θα βοηθήσει μόνο στο 5%» - Βίντεο

«Πράσινο» από την Ολομέλεια της Βουλής έλαβε την Πέμπτη (6/4) η επέκταση του ωραρίου εργασίας στη Δημόσια Υπηρεσία, που στοχεύει τόσο στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, όσο και στην διευκόλυνση Δημόσιων Υπαλλήλων που δεν διαμένουν στην Λευκωσία.

Ωστόσο οι απόψεις των Κύπριων πολίτων για την επέκταση του ωραρίου στο Δημόσιο διίστανται, όπως κατέδειξε γκάλοπ που διεξήγαγε συνεργείο της εκπομπής «Alpha Ενημέρωση».

Ειδικότερα οι πολίτες ανέφεραν τα εξής:

«Δυστυχώς το κυκλοφοριακό αν δεν μπουν μέσα διακίνησης, όπως λεωφορεία, τραμ κτλ., θα υπάρχει πάντοτε. Μπορεί κατά κάποιο τρόπο να βοηθήσει αλλά όχι στο μέγιστο βαθμό. Εμένα η δουλειά μου είναι συνέχεια στους δρόμους, αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα, είναι διπλής κατευθύνσεως δρόμοι κα ένα μικρό ατύχημα να γίνει, γίνεται τεράστιο μποτιλιάρισμα. Θεωρώ θα βοηθήσει γύρω στο 5%».

«Βεβαίως θα έχει αποτέλεσμα, αφού το πρόβλημα δημιουργείτε από τους δημόσιους υπάλληλους που πάνε την ίδια ώρα δουλειά».

«Είμαι καλό μέτρο που αν το να αγκαλιάσει ο κόσμος θα φέρει στο κυκλοφοριακό μια κάποια λύση».

«Θα αποσυμφωρηθούν οι δρόμοι, ιδιαιτέρως εκεί που έχει σχολεία».

«Για την κίνηση στους δρόμους δεν νομίζω μπορεί να γίνει κάτι επειδή είναι πάρα πολλή η κίνηση. Ειδικά μετά τα Φώτα του Καλησπέρα είναι χαμός».

«Η κίνηση στους δρόμους είναι αφόρητη, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, οπότε θεωρώ ότι θα είναι ωφέλιμο».

«Θα μειωθεί η κίνηση τις ώρες αλλαγής πιστεύω. Να μην είναι όλοι την ίδια ώρα που πάνε και τα μωρά στο σχολείο ή στα απογεύματα που θέλουμε και μια ώρα να πάμε κάπου».

Δείτε βίντεο:

Αναλυτικά τι ψηφίστηκε από την Βουλή

Με τους κανονισμούς που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, διευρύνεται το ωράριο εργασίας στη δημόσια υπηρεσία κατά μισή ώρα πιο νωρίς σε σχέση με τα ισχύοντα. Παράλληλα διευρύνεται το ελαστικό ωράριο εργασίας, από μία ώρα που προβλέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε μία και μισή ώρα, από τις 7.00 π.μ./8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ./4.00 μ.μ.

Προβλέπεται επίσης η διεύρυνση του ελαστικού ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής των Αντιπροσώπων, από μισή ώρα που προβλέπεται με βάση τα ισχύοντα, σε μία ώρα.

Επίσης η αποκοπή του οφειλόμενου ελλειμματικού χρόνου εργασίας υπαλλήλου από τις απολαβές του ή η αφαίρεση του χρόνου αυτού από την άδεια ανάπαυσής του θα πραγματοποιείται στο τέλος του ημερολογιακού έτους, αντί σε δεκαπενθήμερη βάση όπως ισχύει σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top