ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη φυλακή οι δυο για το «το κορίτσι με το Χούλα Χούπ» - Άκουσαν την ποινή τους

Στη φυλακή οι δυο για το «το κορίτσι με το Χούλα Χούπ» - Άκουσαν την ποινή τους

Ποινές φυλάκισης, με μέγιστη αυτή των δύο ετών, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 55χρονο για την υπόθεση της κλοπής, τον περασμένο Ιανουάριο, του μπρούτζινου αγάλματος «Το κορίτσι με το Χούλα Χούπ». Συγκεκριμένα στον 55χρονο επιβλήθηκε για την κατηγορία της κλοπής ποινή φυλάκισης 2 ετών και για τις υπόλοιπες κατηγορίες της κακόβουλης ζημιάς και της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, ποινές φυλάκισης ενός έτους. Οι ποινές συντρέχουν.

Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο που κατέστρεψε το μπρούτζινο έργο τέχνης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, ενώ για την 42χρονη γυναίκα που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση, εκδόθηκε διάταγμα για παραπομπή της στην Αγία Σκέπη με ισχύ από σήμερα, όπου θα ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα.

Υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με την κατηγορία της κλεπταποδοχής και αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε μεταγενέστερη ημερομηνία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Το άγαλμα της εικαστικού Γιώτας Ιωαννίδου, που κοσμούσε την πλατεία στο Χάνι του Ιμπραήμ, στην Πάφο, κλάπηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται πως η ολική καταστροφή του μπρούτζινου αγάλματος αδιαμφισβήτητα προκάλεσε «δυσάρεστα συναισθήματα, αγωνία και θλίψη» όχι μόνο στη δημιουργό του αλλά και στον χρηματοδότη του έργου, αφού απεικόνιζε την μικρή του κόρη.

Οι «απαράδεκτες πράξεις και ενέργειες των κατηγορουμένων», ιδιαίτερα του 55χρονου που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στρέφονται όχι μόνο ενάντια της δημιουργού, αλλά και εναντίον όλων των πολιτών που διαμένουν στην πόλη της Πάφου, καθότι το γλυπτό είχε τοποθετηθεί από την γλύπτρια με την συνδρομή του Δήμου Πάφου σε περίοπτη θέση σε πλατεία και μπροστά από παιδότοπο στο κέντρο της παλιάς πόλης, σύμφωνα με το Δικαστήριο.

Για την καλλιτέχνη που το δημιούργησε, είχε την δική του αποκλειστική σημασία καθότι ένα καλλιτεχνικό έργο δημιουργείται αναμφίβολα ως το αποτέλεσμα των προθέσεων του καλλιτέχνη, δηλαδή της αιτίας που τον προτρέπει να δημιουργήσει ένα έργο με ένα συγκεκριμένο τρόπο, προστίθεται.   

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης πως η ποινή φυλάκισης είναι η μόνη κατάλληλη και αρμόζουσα υπό τις περιστάσεις και τούτο, όπως είπε, έχοντας κατά νού, ότι αυτή επιβάλλεται μόνο εκεί όπου οιαδήποτε άλλη ποινή θα ήταν αναμφίβολα ακατάλληλη και ανεπαρκής.

Σημειώνεται πως το μπρούτζινο άγαλμα τεμαχίστηκε και πωλήθηκε σε έμπορο μετάλλων για 85 ευρώ. «Το κορίτσι με το Χούλα Χούπ» εντοπίστηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου κομματισμένο και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top