ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μας ζητά και τα ρέστα ο Α.Κυπριανού»- Απογοητευμένη με την απόφαση του Γ.Εισαγγελέα η Χαραλαμπίδου

«Μας ζητά και τα ρέστα ο Α.Κυπριανού»- Απογοητευμένη με την απόφαση του Γ.Εισαγγελέα η Χαραλαμπίδου

Απογοητευμένη φαίνεται να είναι η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου μετά και από την μη δίωξη του Α.Κυπριανού, με την βουλευτή να ζητά και ηχητικό υλικό από την διευθύντρια της Βουλής.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Εισαγγελέας αποφάσισε την μη δίωξη του Βουλευτή τον οποίο κατήγγειλα για άσεμνη επίθεση. Θεώρησε ότι δεν στοιχειοθετείται ικανοποιητικά προκειμένου να αποδειχθεί η κατηγορία στο Δικαστήριο. Όμως με την απόφαση αυτή υπάρχουν δυο κίνδυνοι :

Ο ένας είναι να μην διώκονται πολλοί από  εκείνους που ασκούν βία ή αποπειρώνται να ασκήσουν βία εναντίον γυναικών.
Ο δεύτερος κίνδυνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η απόφαση αυτή το πιθανότερο είναι να αποθαρρύνει γυναίκες από του να καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις.

Πέραν από τον κοινωνικό στιγματισμό, την τάση για αυτοενοχοποίηση και την επιβεβαίωση των στερεότυπων που θέλουν τον άντρα φύση επιθετικό, προστίθεται τώρα και ο φόβος  ότι ούτως ή άλλως δίωξη δεν θα υπάρξει.

Θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι το δικαίωμα του Γ. Εισαγγελέα να αποφασίζει αν θα προχωρά η Νομική Υπηρεσία σε δίωξη ή όχι . Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμφωνώ με την απόφαση του. Κατά τη γνώμη μου η ύπαρξη του ηχητικού υλικού αλλά και η φυσική παρουσία τόσων ανθρώπων στην αίθουσα είναι δεδομένα που καταμαρτυρούν τα όσα συνέβησαν.

Έχω ζητήσει από τη διευθύντρια της Βουλής να μου παραδοθεί το ηχητικό υλικό. Κι΄ αυτό γιατί όποιος ακούσει αυτό το ηχητικό θα αντιληφθεί κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα το περιστατικό.
Σχετικά με τις ανακοινώσεις και δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, κ. Α. Κυπριανού το ότι δεν θα λογοδοτήσει ποινικά για αυτά που έκανε δεν νομίζω ότι του δίνει το δικαίωμα να ζητά και τα ρέστα.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συμπαράσταση τόσων πολλών ανθρώπων και οργανώσεων, συμπαράσταση η οποία θεωρώ ότι αφορά την κάθε γυναίκα η οποία υφίσταται εκφοβισμό και βία και όχι το άτομο μου ειδικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top