ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικές πολυκατοικίες: Καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για βελτίωση του σχεδίου το ΑΚΕΛ

Προσφυγικές πολυκατοικίες: Καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για βελτίωση του σχεδίου το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει την εκστρατεία για συζήτηση του νέου σχεδίου αναδόμησης των προσφυγικών πολυκατοικιών με τους επηρεαζόμενους κάτοικους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τον Κυβερνητικό Οικισμό Λινόπετρας στη Λεμεσό και τον συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά όπου άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκτοπισμένων για το νέο σχέδιο αναδόμησης των ακατάλληλων πολυκατοικιών.

Οι επιφυλάξεις των προσφύγων είναι οι ίδιες σε κάθε συνοικισμό που έχουμε επισκεφθεί και αφορούν την υποχρεωτική συνεισφορά των δικαιούχων μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι, καθώς και το ύψος της επιδότησης του ενοικίου. Επίσης, ανησυχίες διατυπώνονται για τον χώρο στον οποίο θα ανεγερθούν οι καινούργιες πολυκατοικίες και ειδικότερα εάν αυτές θα βρίσκονται σε παραπλήσιο χώρο με τις υφιστάμενες πολυκατοικίες.

Το κύριο συμπέρασμα όμως από τις πρόσφατες επισκέψεις είναι ότι αυτός ο κόσμος ζει εδώ και χρόνια με την έγνοια για την ασφάλεια των πολυκατοικιών του, αλλά και με το παράπονο ότι η Κυβέρνηση γνώριζε για τα προβλήματα στατικής επάρκειας των οικοδομών τους εντούτοις δεν είχε προχωρήσει έστω σε ενημέρωση των κατοίκων. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί πρόσφυγες να έχουν ξοδέψει τις οικονομίες μιας ζωής για να επισκευάσουν εσωτερικά τα διαμερίσματα τους, ενώ τώρα το κράτος τους ζητά να συνεισφέρουν οικονομικά και στην ανέγερση των καινούργιων πολυκατοικιών.

Για το ΑΚΕΛ έχει εξαιρετική σημασία το σχέδιο να λειτουργήσει και να εφαρμοστεί. Με την ολοκλήρωση του κύκλου επισκέψεων στους συνοικισμούς θα ετοιμάσουμε συγκεκριμένη πρόταση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με στόχο να καταστεί το σχέδιο αναδόμησης των προσφυγικών πολυκατοικιών πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν οι βουλευτές Νίκος Κέττηρος, Γιαννάκης Γαβριήλ, Χρίστος Χριστόφιας, Κώστας Κώστα, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου, ο αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων Χρίστος Αλέκου και στελέχη των Επαρχιακών Επιτροπών του ΑΚΕΛ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top