ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 95% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Στο 95% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Ικανοποίηση εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου από την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα και την ευρύτερη περιοχή, με τους αριθμούς να ανέρχονται στο 95 ακόμα και στο 100%.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λάκης Αβρααμίδης, Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, «η  τουριστική σαιζόν, δηλαδή Απρίλιος, Μάιος ξεκίνησε δύσκολα για τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, αφού υπήρχε η μείωση στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία ενώ δεν είχαν αρχίσουν ακόμα να γίνονται κρατήσεις για πακέτα διακοπών από τις άλλες αγορές».

Ωστόσο, συνέχισε, «σταδιακά τα πράγματα βελτιώθηκαν τόσο για την Κύπρο όσο και για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας να βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα, έχοντας φτάσει στο 95 ακόμα και στο 100%. Ευτυχώς είμαστε σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είμαστε καλά και είμαστε καλά, διότι θα ήταν καταστροφικό εάν η τουριστική βιομηχανία είχε πρόβλημα από τις αρχές Αυγούστου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβρααμίδης είπε ότι «και φέτος παρατηρείται το φαινόμενο κρατήσεων για διακοπές την τελευταία στιγμή και από Κύπριους αλλά και από ξένους επισκέπτες. Οι μεν Κύπριοι ενδιαφέρονται, αλλά περιμένουν τελευταία στιγμή να κλείσουν για διακοπές, ενώ οι ξένοι έχουν συνηθίσει στις αγορές της τελευταίας στιγμής αφού γνωρίζουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν ειδικές προσφορές».

Αναμένουμε «ότι προς τα τέλη Αυγούστου θα υπάρξει μια μείωση στις αφίξεις τουριστών, η οποία ωστόσο γνωρίζουμε ότι είναι παροδική λόγω της τακτικής των επισκεπτών να περιμένουν να κλείσουν για διακοπές την τελευταία στιγμή».

Ερωτηθείς για τις χώρες από τις οποίες προέρχεται φέτος ο τουρισμός στην Κύπρο, απάντησε πως «το θετικό είναι ότι η μείωση από τη ρωσική αγορά ήταν κατά πολύ μικρότερη απ’ ότι αναμέναμε, δηλαδή ενώ γινόταν λόγος για 30, 40 ακόμα και 50% μείωση, τελικά μέχρι τέλος Ιουλίου η μείωση ήταν γύρω στο 13 -15%. Άλλες αγορές οι οποίες παρουσίασαν αύξηση στις αφίξεις τουριστών, είναι η βρετανική και  η γερμανική ενώ οι σκανδιναβικές χώρες έχουν παρουσιάσει μικρή μείωση».

Όσον αφορά το Ισραήλ και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, ο Λάκης Αβρααμίδης είπε πως «το Ισραήλ πάει πάρα πολύ καλά στις αφίξεις τουριστών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση στην τουριστική αγορά από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου. Υπάρχει μια σταθερή αλλά όχι εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, ενώ λόγω της αύξησης των πτήσεων από τις χώρες αυτές προς την Κύπρο, πιστεύουμε ότι η αυξητική αυτή τάση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες».

Αυτό που εμείς επιθυμούμε, συνέχισε, «είναι οι αφίξεις τουριστών από τις χώρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Αραβικού Κόλπου να συνεχιστούν και κατά τους Φθινοπωρινούς μήνες, δηλαδή Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ακόμα και Νοέμβριο, δεδομένου ότι λόγω των υψηλών ακόμα θερμοκρασιών τους συγκεκριμένους μήνες, ο κόσμος αναζητεί πιο δροσερά μέρη».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Αβρααμίδης είπε ότι «αυτή την εποχή είμαστε ικανοποιημένοι από την πληρότητα των ξενοδοχείων στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Ευελπιστούμε ότι λόγω της καθόδου των Κυπρίων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, με αποκορύφωμα το Δεκαπενταύγουστο, θα κινηθεί και η αγορά εκτός ξενοδοχείων, δηλαδή τα εστιατόρια, καφέ και τα διάφορα καταστήματα».

Αναφορικά με τα χρήματα που ξοδεύονται από τους τουρίστες, ο Πρόεδρος της Εταιρείας είπε πως «ο κόσμος κάνει τις διακοπές του βασισμένος σε ένα συγκεκριμένο ποσό που διαθέτει. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές διεφάνη ότι η αγοραστική δύναμη, τουλάχιστον των Ρώσων επισκεπτών διεθνώς, έχει μειωθεί για το 2015 κατά 37%, στη χρήση πιστωτικών καρτών».

Ο Λάκης Αβρααμίδης κάλεσε «την Αστυνομία στην Αγία Νάπα να λάβει δραστικά μέτρα στο θέμα της καταπολέμησης των παράνομων μοτοσικλετών, των beach και street parties και των pub crawls, γιατί αποτελούν μάστιγα για τον τουρισμό και μόνο ζημιά προκαλούν, όχι μόνο στην Αγία Νάπα αλλά γενικότερα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».

Ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, κατέληξε, «στηρίζουμε τις ενέργειες του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου για καταπολέμηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και ενεργειών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top