ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άφαντοι οι δράστες που προκάλεσαν πανικό σε οικογένεια στη Λάρνακα - Το μυστήριο που προκύπτει για την ενεργοποίηση του συναγερμού

Άφαντοι οι δράστες που προκάλεσαν πανικό σε οικογένεια στη Λάρνακα - Το μυστήριο που προκύπτει για την ενεργοποίηση του συναγερμού

Ψάχνουν τους δράστες οι οποίοι μπήκαν σε οικία με καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, το πρωί της Τετάρτης (19/04) στη Λάρνακα, σκορπώντας τον πανικό σε οικογένεια. Οι Αρχές αναζητούν τους πέντε, τουλάχιστον, δράστες και ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φαίνεται να περίμενε έξω από την οικία την ώρα που οι ληστές ζητούσαν από τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το γιατί δεν χτύπησε από την αρχή ο συναγερμός ασφαλείας της οικίας, ο οποίος ενεργοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα και γι’αυτό ανάγκασε τους δράστες να τραπούν σε φυγή.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα, ο γιος των θυμάτων της επεισοδιακής ληστείας ανέφερε ότι σίγουρα γνώριζαν ότι υπήρχε και ποσό μέσα στο χρηματοκιβώτιο και αντικείμενα αξίας.

«Παρόλο που υπάρχει και συναγερμός, ο οποίος δεν χτύπησε, μπήκαν με λοστούς στον κάτω όροφο. Το σκυλάκι μας γάβγισε και σηκώθηκε η μητέρα μου να δει τι συμβαίνει. Άνοιξε η πόρτα και χτύπησε με βία τη μητέρα μου στο πρόσωπο και εμφανίστηκε μπροστά ο ένας κουκουλοφόρος. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις, δηλαδή στο σύνολο πέντε άτομα και είχαν όλοι ασυρμάτους και μιλούσαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ληστείας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 05:10 το πρωί της Τετάρτης 19 Απριλίου, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ της πόλης, από άνδρα ηλικίας 71 ετών κάτοικο Λάρνακας ότι ενώ βρισκόταν με τη σύζυγο και τη θυγατέρα του στο σπίτι τους και κοιμόντουσαν, 30 περίπου λεπτά προηγουμένως άκουσαν θόρυβο και σκύλους να γαυγίζουν. Ο παραπονούμενος και η σύζυγος του βγήκαν από το υπνοδωμάτιο τους και εισήλθαν στο σαλόνι όπου εντόπισαν, πέντε άγνωστα άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα άγνωστα πρόσωπα είχαν κλέψει από χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού, το ποσό των 16.150 ευρώ και δύο χρυσά δακτυλίδια αξίας 5 χιλιάδων ευρώ. Επίσης από το κυρίως υπνοδωμάτιο της οικίας κατάφεραν να κλέψουν το ποσό των 5,5 περίπου χιλιάδων ευρώ», δηλαδή συνολικά οι άγνωστοι κατάφεραν να πάρουν σε λεφτά και χρυσαφικά ποσό άνω των 26 χιλιάδων ευρώ.

Ο παραπονούμενος στη θέα των δραστών, αντέδρασε με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τον σπρώξει και να πέσει στο πάτωμα χωρίς να τραυματιστεί. Ο 71χρονο ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν σε δωμάτιο της οικίας και οι φερόμενοι δράστες ζήτησαν από τη σύζυγο του να το ανοίξει, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και άρχισαν από τη πρώτη στιγμή εξετάσεις τόσο στην οικία όσο και στην γύρω περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες και το σημείο από το οποίο πέτυχαν είσοδο στην οικία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top