Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Χάκερς διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα φοιτητών - «Ο χρόνος για την πληρωμή των λύτρων έληξε»

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Χάκερς διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα φοιτητών - «Ο χρόνος για την πληρωμή των λύτρων έληξε»

Διέρρευσαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα φοιτητών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου αφού, έληξε η προθεσμία που έδωσαν οι χάκερς με την ονομασία «Μedusa».

Συγκεκριμένα, την είδηση έφερε στο φως ο Σύμβουλος Ασφαλείας Διαδικτύου, κ. Ντίνος Παστός, ο οποίος ανάρτησε δύο φωτογραφίες οι οποίες αποδεικνύουν τη διαρροή των δεδομένων στο διαδίκτυο.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Παστός, ανέφερε ότι, «ο χρόνος για την πληρωμή των λύτρων για το ransomware έληξε και αναφέρεται ότι τα δεδομένα έχουν δημοσιευτεί».

Υπενθυμίζεται ότι, στις 27 Μαρτίου 2023, η Υπηρεσία Πληροφορικής και Τεχνολογίας του ΑΠΚΥ εντόπισε κακόβουλη επίθεση στον εξυπηρετητή φύλαξης αρχείων (fileserver) του ΑΠΚΥ, στον οποίο το Πανεπιστήμιο αποθηκεύει και επεξεργάζεται διάφορα δεδομένα, από ομάδα κυβερνοεπίθεσης με την ονομασία «MEDUSA».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE εικόνα: Ανακοίνωσε πενταμερή για το Κυπριακό ο Γκουτέρες

LIVE εικόνα: Ανακοίνωσε πενταμερή για το Κυπριακό ο Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 11:15 η κοινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στην προστατευμένη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE