ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: «Έχουμε βγάλει όνομα…λειτουργούσαμε ως καταφύγιο απατεώνων» - Όσα είπε για τις κυρώσεις σε Κύπριους

Στεφάνου: «Έχουμε βγάλει όνομα…λειτουργούσαμε ως καταφύγιο απατεώνων» - Όσα είπε για τις κυρώσεις σε Κύπριους

Για τις κυρώσεις σε Κύπριους από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή  «Πρωτοσέλιδο», ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

«Είναι δύο τα σκέλη σε αυτή την υπόθεση. Το πρώτο είναι ότι έχουμε βγάλει όνομα και δεν είναι τυχαίο, είναι εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαμε ως καταφύγιο απατεώνων, ως ξέπλυμα χρήματος μέσα από ένα κατ' επίφαση πρόγραμμα επενδύσεων που δεν ήταν άλλο από το πρόγραμμα των «Χρυσών Διαβατηρίων». Έγινε πλιάτσικο και δυστυχώς συμμετείχε και η προηγούμενη Κυβέρνηση και το πρόβλημα έφτανε μέχρι και το ίδιο το Προεδρικό. Είναι κάτι που δεν παραδέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν παραδέχθηκε και το προφανές, ότι υπήρχε σύγκρουση συμφέροντος», είπε συγκεκριμένα.

«Όλα αυτά, με πολλά σαθρά φαινόμενα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων έβγαλαν ένα κακό όνομα για την Κύπρο, γίναμε πρωτοσέλιδα στον διεθνή τύπο, ντοκιμαντέρ στο Χόλυγουντ. Όλα αυτά αποτελούσαν ψηφίδες μιας εικόνας που δυσφήμιζε, δυσφημίζει και δεν ξέρω ακόμα πόσα χρόνια ακόμα θα δυσφημίζει την Κύπρο διεθνώς. Για αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε συντεταγμένα με ευθύνη της Κυβέρνησης να καθαρίσουμε το όνομα μας», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Δεν είναι εύκολο να γίνει. Θα πρέπει να αρχίσουμε από κάπου, αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα σκάνδαλα που αμαύρωσαν το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με γρήγορες διαδικασίες να εντοπίσουμε τους ενόχους και όσοι ενέχονται σε αυτά τα σκάνδαλα να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στους Αγγλοαμερικανούς οι οποίοι λειτουργούν στη βάση της δικής τους λογικής με αφορμή κάποια σαθρά φαινόμενα που υπάρχουν στην Κύπρο και αλλού για να κάνουν τη δική τους δουλειά, η οποία είναι εφ’ όλης της ύλης να καθαρίζουν με τους Ρώσους, όπως ο ίδιος είπε.

«Δηλαδή να λειτουργήσουν προς τέτοιες τιμωρητικές κατευθύνσεις εξυπηρετώντας τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα για να απορωσοποιήσουν περιοχές, εξήγησε.

«Ο Αμπράμοβιτς ήταν από τις κεντρικές προσωπικότητες στη Βρετανία, όχι μόνο ως πρόεδρος της Τσέλσι αλλά και η έντονη παρουσία στους οικονομικούς, διπλωματικούς και κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου. Μετατράπηκε από πρόσωπο που τύγχανε προνομιακής συμπεριφοράς σε μαύρο πρόβατο. Εδώ βλέπουμε τις σκοπιμότητες και τις πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Στεφάνου επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές θα πρέπει να είναι δίκαιες, να μην αδικήσουμε κόσμο και να μην λειτουργήσουν οι κυρώσεις ως εργαλείο για να καθαρίσουμε κάποιους που είναι ανεπιθύμητοι όχι γιατί είναι απατεώνες, γιατί κρύβουν λεφτά ή καθαρίζουν λεφτά αλλά επειδή θέλουν να απορωσοποιήσουν την περιοχή και την Κύπρο».

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκάφα Χατζηγιάννη πλήττει το Προεδρικό, νέο στραβοπάτημα σε λίγες μέρες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top