ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάφα Χατζηγιάννη πλήττει το Προεδρικό, νέο στραβοπάτημα σε λίγες μέρες

Γκάφα Χατζηγιάννη πλήττει το Προεδρικό, νέο στραβοπάτημα σε λίγες μέρες

«Ήταν στραβό το κλήμα τό 'φαγε κι ο γάιδαρος» λέει η γνωστή έκφραση, που πάει γάντι για τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά τη γκάφα στην οποία υπέπεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης. Το happy birthday που τραγούδησε στο πάρτι του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, βγήκε ξινό για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το γεγονός ότι μια ιδιωτική παρουσία προβλήθηκε από το υφυπουργείο ως πολιτική και πολιτιστική ενέργεια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και εκτός από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκάλεσε αρνητικά σχόλια και στον Τύπο, εξέλιξη η οποία δημιουργεί εκ του μηδενός ένα θέμα για την κυβέρνηση, την ώρα μάλιστα που καλείται να διαχειριστεί σοβαρότατα ζητήματα, με κορυφαίο το θέμα του παγώματος από Λονδίνο και Ουάσιγκτον τραπεζικών λογαριασμών Κυπρίων φυσικών και νομικών προσώπων που φέρεται να συνεργάζονται με Ρώσους ολιγάρχες.

Το θέμα έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη πολιτική και επικοινωνιακή κρίση που προκάλεσε στο προεδρικό ο διορισμός του Μιχάλη Μιχαήλ ως μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και η παραίτησή του, μόλις 24 ώρες αργότερα, όταν το βιογραφικό του αμφισβητήθηκε από χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, που έκαναν λόγο για μια νέα περίπτωση Γιάννη Γιαννάκη.

Μετά τη γκάφα με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Χατζηγιάννη το υφυπουργείο επιχείρησε διορθωτική κίνηση, αποδίδοντάς τη σε σφάλμα. Ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό η ζημιά έγινε για την κυβέρνηση, στην οποία επικρατεί αμηχανία γιατί αυτού του είδους τα σφάλματα πλήττουν την εικόνα της στα πρώτα της βήματα και εξουδετερώνουν το ελαφρυντικά που συνοδεύουν κάθε περίοδο χάριτος.

Πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να είναι ενοχλημένος από το επικοινωνιακό σφάλμα, το οποίο πλήττει την κυβέρνηση σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία. Ωστόσο, δεν εγείρεται θέμα άρσης της εμπιστοσύνης του Προέδρου προς το πρόσωπο του υφυπουργού. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top