ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κοινό μυστικό πως θα είναι ξανά υποψήφιος ο Μπάιντεν - Άγνωστο πότε θα το ανακοινώσει

ΗΠΑ: Κοινό μυστικό πως θα είναι ξανά υποψήφιος ο Μπάιντεν - Άγνωστο πότε θα το ανακοινώσει

Κανείς στον Λευκό Οίκο δεν λέει ανοικτά ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία την Τρίτη. Αλλά κανείς δεν λέει και το αντίθετο. Ακόμη και ο ίδιος ο Μπάιντεν το διασκεδάζει.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά την Παρασκευή από δημοσιογράφους αν πρόκειται να κάνει αυτή την ανακοίνωση, απάντησε: «Δεν ξέρω».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τονίζει ότι «σκοπεύει» να είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει πότε θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση.

Αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post, επικαλέστηκαν την Πέμπτη ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η ανακοίνωση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Οι φήμες αυτές φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο από φήμες: τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, στις αρχές Απριλίου… το στρατόπεδο Μπάιντεν έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι επίκειται η ανακοίνωση, χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει.

Οι πιο πρόσφατες εικασίες όμως φαίνεται να διαφέρουν, διότι την Τρίτη 25 Απριλίου συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από τότε που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την προηγούμενη φορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία, όταν ήταν αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σωστός χρόνος

Προς το παρόν στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου για την επόμενη εβδομάδα δεν περιλαμβάνεται καμία προεκλογική εκδήλωση.

Όμως οι υποχρεώσεις τις επόμενης εβδομάδας φαίνεται να στρώνουν τον δρόμο προς μια ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να γίνει μέσω βίντεο, όπως εκτιμούν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα ο Μπάιντεν θα προεδρεύσει τελετής προς τιμή εκπαιδευτικών. Θα δεχθεί επίσης τρεις βουλευτές από το Τενεσί οι οποίοι διαδήλωσαν κατά της βίας από τα πυροβόλα όπλα.

Η παιδεία και η υιοθέτηση ρυθμιστικού πλαισίου για την οπλοκατοχή είναι δύο από τις βασικές προτεραιότητες του Μπάιντεν.

Την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία πιστεύεται ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο Μπάιντεν πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον συνδικάτου στην οποία θα επαναλάβει έναν άλλο στόχο του, την επιστροφή «θέσεων εργασίας στη βιομηχανία» πίσω στις ΗΠΑ και «την ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης».

Την επομένη θα συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σουκ – γεόλ για ένα επίσημο δείπνο, μια ευκαιρία να πάρει αποστάσεις από τον Τραμπ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις καθιστούν αυτή την εβδομάδα κατάλληλη για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Αλλά η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν- Πιέρ αρνείται να σχολιάσει το θέμα, επικαλούμενη νομοθεσία που απαγορεύει στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να αναμιγνύονται σε προεκλογικές εκστρατείες.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον γύρω από αυτό», δήλωσε την Παρασκευή. «Φυσικά κατανοώ όλες τις ερωτήσεις», πρόσθεσε. «Αλλά όταν πρόκειται για τα σχέδια του προέδρου για το 2024, μπορώ μόνο να πω ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία μου απαγορεύει να μιλώ για θέματα που αφορούν μια προεκλογική εκστρατεία από αυτό το βάθρο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top