ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ: «Κρίσιμο χρονικό ορόσημο οι εκλογές στην Τουρκία για το Κυπριακό – Συνεχίζουμε τις διπλωματικές επαφές»

ΚΕ: «Κρίσιμο χρονικό ορόσημο οι εκλογές στην Τουρκία  για το Κυπριακό – Συνεχίζουμε τις διπλωματικές επαφές»

Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές της Κυβέρνησης ώστε να αναδειχθούν τα οφέλη από την εφαρμογή της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα (22/4) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο Ημερίδας που διοργάνωσε το ΓΤΠ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς για το Κυπριακό είπε ότι «οι εκλογές στην Τουρκία είναι ένα κρίσιμο χρονικό ορόσημο ως προς την περαιτέρω πρόοδο για την άρση του αδιεξόδου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε κράτη μέλη της ΕΕ, ώστε να παρουσιάσει περαιτέρω την πρόταση του και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη».

Πρόσθεσε ότι, μετά την παρουσίαση της πρότασης του που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναδείξει τα οφέλη και τα κίνητρα που μπορεί η ΕΕ να παρέχει τα οποία να οδηγήσουν σε μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση πραγμάτων.

Είπε ακόμα ότι στόχος της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να πειστούν και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία και η ΕΕ ότι μέσα από ενεργότερο εμπλοκή της ΕΕ μπορεί να επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής κατάσταση και για τα δύο μέρη.

Ανέφερε επίσης ότι ο στόχος της ένταξης μας στην ΕΕ ήταν για να συμβάλει καθοριστικά ΄στην επίλυση του Κυπριακού, ενώ σημείωσε πως από την ένταξη μας οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας απολαμβάνουν οφέλη από την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις δημόσιες δηλώσεις του ως προς την καλλιέργεια θετικής ατζέντας, θα καταστεί εφικτή η άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό και η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν σταματήσει.

Σε ερώτηση για την αύξηση του πληθωρισμού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που προέχει αυτό το διάστημα είναι ως Πολιτεία, ως Κυβέρνηση να παρέχουμε στους πολίτες, στον καταναλωτή, ιδιαίτερα στους ευάλωτους, όλα τα εργαλεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές τάσεις».

Επεσήμανε ότι αυτό δεν θα γίνει με ένα μέτρο ή ούτε μέσα από μια εξαγγελία, αλλά με σειρά μέτρων, σημειώνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η χθεσινή (21/4) απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσα από την πρόταση του Υπουργείου Εμπορίου, για παρακολούθηση των τιμών συγκεκριμένων προϊόντων. όπου ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί σε ημερήσια βάση ποια είναι η αγορά και ποια η χαμηλότερη τιμή ενός προϊόντος.

Όπως είπε ο κ. Λετυμπιώτης, αυτό θα συμβάλει στη μείωση τιμών, όπως έγινε και σε άλλες χώρες που χρησιμοποιήσαν αυτό το εργαλείο. .

Πρόσθεσε ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται η σκέψη της Κυβέρνησης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα. Και αυτά θα λειτουργήσουν μαζί για μερική ανακούφιση των νοικοκυριών, επεσήμανε.

Τόνισε ακόμα ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, αλλά και των μικρομεσαίων που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η Κυβέρνηση εξετάζει και περαιτέρω μέτρα.

Σε ερώτηση ο Εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου- η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης ως προς την αξιολόγηση διαφόρων υφιστάμενων προγραμμάτων και σχεδίων που υπάρχουν- βάσει της οποίας εγκρίθηκαν διαφοροποιήσεις κριτηρίων σε σχέση με την άδεια μόνιμης διαμονής.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, θεσμοθετείται πλέον ο μηχανισμός παρακολούθησης του κατά πόσο ο επενδυτής εξακολουθεί να κατέχει την επένδυση στη βάση της οποίας έλαβε την άδεια καθώς και του εισοδήματος του για το οποίο πρέπει να προσκομίζει ετησίως στοιχεία. Αν όχι, πρόσθεσε, τότε αυτόματα ενεργοποιείται η διαδικασία αφαίρεσης της άδειας, ενώ εγκρίθηκαν, επίσης, και διάφορες άλλες πρόνοιες του σχεδίου σε σχέση με τα κριτήρια για παροχή της άδειας μόνιμης διαμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top