ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων: «Πράσινο λιμάνι» με την επέκτασή του το Λατσί

 Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων: «Πράσινο λιμάνι» με την επέκτασή του το Λατσί

Την επέκταση του λιμανιού του Λατσιού αποφάσισε το ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του Αντώνης Στυλιανού, σημειώνοντας παράλληλα ότι το πιο σημαντικό μέρος αυτής της επέκτασης είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο, της πράσινης μετάβασης υιοθέτησαν πλήρως την ανάπτυξη ενός πρότυπου πράσινου λιμανιού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ψαριού στην Πόλη Χρυσοχούς, ο κ. Στυλιανού ανέφερε, πως η επέκταση αυτή ουσιαστικά τριπλασιάζει την λιμενολεκάνη αλλά και τους χώρους του ελιμμενισμού.

Εξήγησε επίσης πως με τον όρο «πράσινο λιμάνι» εννοεί πως αυτό θα λειτουργεί αποκλειστικά μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενέργεια η οποία είναι καθαρή για το περιβάλλον πλήρως στους στόχους της ΕΕ σε σχέση με την μείωση των ρύπων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Επεσήμανε επίσης πως επέλεξαν αυτό το λιμάνι του Λατσιού για να τονίσουν ακριβώς τη σημασία που έχει ένα ακριτικό λιμάνι σε όλη την ανατολική Μεσόγειο να καταστεί το πρώτο τέτοιο λιμάνι της ΕΕ πληρώντας πλήρως τις προϋποθέσεις για την πράσινη μετάβαση. Αυτός είπε, «είναι ακριβώς ο στόχος μας».

Πρόσθεσε ακόμη πως μόλις χτες Παρασκευή υπογράφτηκε η σύμβαση της μελέτης την οποία έχουν σχεδιάσει και πως αναμένουν την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος.

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα πως στα επόμενα ελάχιστα χρόνια ο κόσμος θα απολαμβάνει το Φεστιβάλ Ψαριού σ’ αυτό το πανέμορφο τοποίο της Κύπρου σε ένα πλήρως πράσινο λιμάνι σεβόμενοι πλήρως το περιβάλλον και τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top