ΔΙΕΘΝΗ

Στο 26% έπεσε η δημοτικότητα του Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop

Στο 26% έπεσε η δημοτικότητα του Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό το μηνιαίο βαρόμετρο, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 μονάδες.

Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 14-21 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.955 ατόμων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 1-2,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top