ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάζουν «μπλόκο» σε αφίξεις και αναχωρήσεις στον λιμένα Λάρνακας – Αυτοί είναι οι λόγοι της απεργίας

Βάζουν «μπλόκο» σε αφίξεις και αναχωρήσεις στον λιμένα Λάρνακας – Αυτοί είναι οι λόγοι της απεργίας

Σε απεργία κατεβαίνουν τα μέλη της Παγκύπριας Ένωσης Ακτοπλοικών σήμερα το πρωί καθώς και στον αποκλεισμό των αφίξεων και των αναχωρήσεων πλοίων με ακτοπλοϊκά σκάφη στον λιμένα της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα στις 7:00 το πρωί ξεκινά ο αποκλεισμός των αφίξεων και των αναχωρήσεων.

Με ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους προχωρούν στην κίνηση αυτή.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Τα μέλη της Ένωσης έχουν αποφασίσει μια σειρά από δυναμικά μέτρα. Ο στόχος μας είναι η δημιουργία κόστους και απώλειας εσόδων για την Kition Ocean Holdings ελπίζοντας ότι θα καταλάβουν τι σημαίνει να κλείνεις επιχειρήσεις και να έχεις απώλεια εσόδων. Σήμερα από την 07:00 εφαρμόζουμε το πρώτο μέτρο που είναι ο αποκλεισμός των αφίξεων και των αναχωρήσεων πλοίων με ακτοπλοϊκά σκάφη στον λιμένα της Λάρνακας για τους πιο κάτω λόγους.

  1. Τα μέλη μας δεν είναι σκάφη αναψυχής, είναι επαγγελματικά σκάφη και σαν τέτοια δεν μπορούν να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τα εργοστασιακά σκάφη παιχνίδια των πλουσίων που τα έχουν για αναψυχή.
  1. Ο κ. Πάρης Δημητρίου λιμενάρχης σε σύσκεψη, διαβεβαίωσε τα μέλη της Ένωσης στην Λάρνκα ότι η αποβάθρα θα παραμείνει ανοικτή κατά την διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης. Η Kition Ocean Holdings έκλεισε την αποβάθρα και απέκλεισε την λειτουργία όλων των σκαφών μελών μας. Κάποιοι έχουν αναστείλει την λειτουργία των επιχειρήσεων τους και άλλοι υπολειτουργούν στο 10% με αποτέλεσμα να έχουν πλήρη και μεγάλη απώλεια εσόδων. Τα ακτοπλοϊκά σκάφη είναι ελλιμενισμένα και αδρανή στην αποβάθρα από την 1η Δεκεμβρίου, 2022.
  1. H Kition Ocean Holdings έχει αποφασίσει να εκδιώξει τους επαγγελματίες από την ξύλινη αποβάθρα της μαρίνας. Εφαρμόζει τεχνικές κόπωσης των επαγγελματιών με αποκλεισμό και ψεύτικες υποσχέσεις. Στόχος είναι να φύγουν από μόνοι τους. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό ποτέ.
  1. Ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου μας είπε ΄ότι η Kition Ocean Holdings δεν έχει καμία υποχρέωση να μας ενημερώνει. Μας είπε να ξεχάσουμε την ακτοπλοΐα από την αποβάθρα γιατί δεν πρόκειται να γίνει και να ψάξουμε να βρούμε αλλού δουλειά.
  1. Ο Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της μαρίνας την 19η Απριλίου αντιμετωπίσαμε την αλαζονεία. Ο FCO Ρον προσπαθώντας να εξευτελίσει τον Πρόεδρο της Ένωσης τον ρώτησε με αλαζονικό τρόπο ποιος είναι; και γιατί βρίσκεται στην σύσκεψη; χασκογελώντας με τον διευθυντή της μαρίνας Α. Φιλίππου.
  1. Ο διευθυντής της μαρίνας έχει προβεί σε απειλές εκδίκησης προς κάποια από τα μέλη μας γιατί διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους. Αυτά είναι τα νέα ήθη της Kition Ocean Holdings .
  1. Ρωτώντας τον Mr Ron FCO αν κατανοεί από κόστος και όφελος μας απάντησε ειρωνικά ότι τον ενδιαφέρουν μόνο τα κέρδη της Kition Ocean Holdings και δεν τον ενδιαφέρει το κλείσιμο των εταιρειών μας αλλά ούτε και η απώλεια των εσόδων μας.
  1. Μετά το αποκλεισμό και το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας ήρθε και η αύξηση των τελών ελλιμενισμού με 43.5%, ‘’μικρή’’ αύξηση όπως την αποκάλεσε η Kition Ocean Holdings.
  1. Η Kition Ocean Holdings μας δήλωσε ότι το εργοτάξιο της αποβάθρας δουλεύει από τις 07:00 – 15:30 από Δευτέρα – Παρασκευή.
  1. Στην προσπάθεια μας να επιλύσουμε το πρόβλημα εισηγηθήκαμε να μην αυξηθούν τα τέλη ελλιμενισμού για τα επαγγελματικά σκάφη και να ανοίξει η κύρια είσοδο στην αποβάθρα από την 16:00 από Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα όλη μέρα αφού το εργοτάξιο λειτουργεί μέχρι τις 15:30.
  1. Η Kition Ocean Holdings απέρριψε το άνοιγμα της αποβάθρας λέγοντας ότι δεν δέχεται ο εργολάβος ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι καμία εργασία δεν γίνεται στην αποβάθρα και δεν υπάρχουν οποιαδήποτε μηχανήματα η εργαλεία πάνω σ’ αυτή. Για τα τέλη έδωσε τρεις μήνες χωρίς την αύξηση του 25%»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top