ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκλητικός ο δημοσιογράφος της Mirror-«Αποφύγετε την παραλία στην Κύπρο»

Προκλητικός ο δημοσιογράφος της Mirror-«Αποφύγετε την παραλία στην Κύπρο»

Από προκλητικό ως δυσφημιστικό μπορεί να χαρακτηριστεί ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας Mirror για την Κύπρο.

Τα όσα γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του γνωστού εντύπου ο δημοσιογράφος Σάιμον Καρ, μόνο για διαφήμιση του νησιού μας δεν κάνουν, σε μια ευαίσθητη περίοδο για το τουριστικό μας προϊόν.

Αρκεί απλά και μόνο η καταγραφή μιας φράσης που χρησιμοποιεί: «Αποφύγετε τις παραλίες: Η Κύπρος είναι διάσημη για τη χρυσή της αμμουδιά». 

Οι προκλήσεις δεν σταματούν εδώ. Υιοθέτησε πλήρως τις αναφορές τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας, η οποία τη Δευτέρα (03/08) σημείωνε (δημοσιοποιήσαμε σε παρασκηνιακή στήλη μας το περιεχόμενο του σχετικού ρεπορτάζ) ότι η θερμοκρασία ήταν από 57 μέχρι 63 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι επίσημα η θερμοκρασία έφτασε στους 43 βαθμούς, ενώ ούτε και η ίδια η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα υιοθέτησε τους ισχυρισμούς ότι η ζέστη έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, την ημέρα του καύσωνα ToThemaOnline επικοινώνησε με τμήματα Πρώτων Βοηθειών και ενημερώθηκε επισήμως ότι δεν παρουσιάστηκαν περιστατικά που είχαν να κάνουν με την –ομολογουμένως- αφόρητη ζέστη.

Επιπλέον, για να στηρίξει ο δημοσιογράφος του αγγλικού Μέσου τον ισχυρισμό του, παρουσιάζει φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από κατοίκους των κατεχομένων σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Με απλά λόγια, η Κύπρος παρουσιάζεται ως διόλου ελκυστικό μέρος για διακοπές, αφού σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα του δημοσιεύματος είναι αφιλόξενη λόγω της αφόρητης ζέστης.

Το ρεπορτάζ της Mirror υποτίθεται πως παρουσιάζει συμβουλές για τους Βρετανούς τουρίστες που παραθερίζουν στην Κύπρο, αλλά μάλλον είναι… βουτηγμένο στην δυσφήμιση. «Είναι τόση η ζέστη που οι τροχοί άρχισαν να λειώνουν και ο κόσμος συμβουλεύεται να μην αφήνει εφημερίδες στους ανεμοθώρακες υπό τον φόβο να τυλιχτούν στις φλόγες» σημειώνει χαρακτηριστικά στην πρόταξή του ο «συνάδελφος».

Ακόμη, δεν έχει καμία αναφορά που να αποδεικνύει ότι είχαμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο. Παρουσιάζει ανθρώπους να μιλούν γενικά για το κύμα καύσωνα και ότι στην Κύπρο κάνει πολύ ζέστη… 

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top