ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Άρχισε η συζήτηση για όσες αιτούνται άδεια ασθένειας για λόγους προστασίας εγκυμοσύνης

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Άρχισε η συζήτηση για όσες αιτούνται άδεια ασθένειας για λόγους προστασίας εγκυμοσύνης

Για την ΠΟΕΔ ζητήματα που αφορούν βελτίωση του εργασιακού πλαισίου των αντικαταστατών και συμβασιούχων εκπαιδευτικών, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της, είπε η Πρόεδρος της Οργάνωσης, Μύρια Βασιλείου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη συζήτηση χθες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, για το θέμα της διάκρισης προς τις γυναίκες εκπαιδευτικούς, η κ. Βασιλείου είπε ότι χθες Τετάρτη, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, άρχισε η συζήτηση που αφορά την αναγνώριση της υπηρεσίας όσων συμβασιούχων και αντικαταστατριών εκπαιδευτικών αιτούνται άδεια ασθένειας για λόγους προστασίας εγκυμοσύνης.

Πρόκειται γιαι «μια αδικία που χρονίζει και ένα διαχρονικό αίτημα της ΠΟΕΔ, το οποίο επεξηγήθηκε και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής», ανέφερε.

«Δεν μπορεί μια συνάδελφος αντικαταστάτρια ή συμβασιούχος, να χάνει την αναγνώριση της υπηρεσίας της, γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα με την εγκυμοσύνη της, κάτι που δυστυχώς ισχύει σήμερα. Η προστασία της μητρότητας είναι εκ των ουκ άνευ», πρόσθεσε.

Για την ΠΟΕΔ, συνέχισε η κ. Βασιλείου, «ζητήματα που αφορούν βελτίωση του εργασιακού πλαισίου των αντικαταστατών και συμβασιούχων συναδέλφων, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας».

«Τα έχουμε θέσει πολλές φορές σε επίπεδο ΥΠΑΝ, με τελευταία αναφορά κατά τη σύγκληση του θεσμοθετημένου σώματος που ασχολείται με τα εργασιακά ζητήματα εκπαιδευτικών– τη ΜΙΤΕΠΕΥ, που έγινε στο ΥΠΑΝ τον περασμένο Ιούλιο. Είναι σημαντικό να αρχίσουν κάποια θέματα να επιλύονται, ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά ζητήματα προστασίας μητρότητας», σημείωσε.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι αναμένουν η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση του αιτήματος προς άρση της αδικίας.

«Ελπίζουμε στις επόμενες δεκαπέντε μέρες να ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο θα λυθεί το ζήτημα, όπως αναφέρθηκε και στην Επιτροπή Παιδείας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top