ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλες οι πληροφορίες για τις εκλογές στον ΔΗΣΥ – Τα εκλογικά κέντρα και τα ψηφοδέλτια

Όλες οι πληροφορίες για τις εκλογές στον ΔΗΣΥ – Τα εκλογικά κέντρα και τα ψηφοδέλτια

Η 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη των υπολοίπων θέσεων της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 6 Μαΐου 2023 από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 σε 78 Εκλογικά Κέντρα σε Κύπρο,  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο. Στο Λονδίνο τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 9:00 και κλείνουν στις 16:00 (τοπική ώρα). 

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, την 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση απαρτίζουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών ενενήντα (90) μέρες πριν, δηλαδή κατά την 5η Φεβρουαρίου 2023, και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα για το έτος 2023.

Η εκλογή του Αναπληρωτή Προέδρου, γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει ένα υποψήφιο. Η ανάδειξη των τριών Αντιπροέδρων γίνεται με ενιαία εκλογή, ένα ψηφοδέλτιο, και για να είναι έγκυρη η ψήφος, κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει 2 ή 3 υποψηφίους/ες. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από 2 ψήφους ή περισσότερες από 3 θεωρείται άκυρο. Η ανάδειξη των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου γίνεται με ενιαία εκλογή κατά την οποία κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει από 13 μέχρι 25 υποψήφιους/ες. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από 13 ή περισσότερες από 25 ψήφους θεωρείται άκυρο.

Τα μέλη του κόμματος μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν ή να αλλάξουν εκλογικό κέντρο μέσω του προσωπικού τους portal https://my.disy.cy/. Κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμεί. Η ηλεκτρονική αλλαγή του εκλογικού κέντρου, δεν είναι υποχρεωτική. Η αλλαγή μπορεί να γίνει και επί τόπου. Μπορούν επίσης να βρουν όλα τα εκλογικά κέντρα καθώς και όλες/όλους τους υποψήφιους στο https://ekloges.disy.cy/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top