ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χειμερινό το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Χειμερινό το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, πιθανώς συνοδευόμενες από χαλάζι, αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού και βόρειες περιοχές του νησιού.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες. Στην ατμόσφαιρα σήμερα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία από αύριο σταδιακά υποχωρεί.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσουν τοπικές βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα βόρεια του νησιού. Σε καταιγίδα, οι άνεμοι θα ενισχύονται και θα μεταβάλλονται, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδεχομένως να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο αρχικά τοπικά θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα καταστεί τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να παραμείνει ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top