ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες «φουρτούνες» για την Kition Ocean Holdings

Νέες «φουρτούνες» για την Kition Ocean Holdings

Δεν λένε να κοπάσουν οι «φουρτούνες» για την διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας Kition Ocean Holdings Ltd.

Μετά τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακτοπλοϊκών σκαφών, προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο της εισόδου του λιμανιού και τα μέλη του Συνδέσμου Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου, διαμαρτυρόμενα για τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα τέλη ελλιμενισμού.

Προτού, όμως, προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων τους, οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής προγραμματίζουν την Κυριακή (7/5) να πραγματοποιήσουν σιωπηρή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, την ώρα της παρέλασης των ανθοστολισμένων αρμάτων στα πλαίσια της γιορτής των Ανθεστηρίων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου Κρις Στέκας είπε ότι τα μέλη θα μεταβούν στις Φοινικούδες με πλακάτ και πανό, ωστόσο η εκδήλωσή τους θα είναι ήπιας μορφής.

«Προετοιμαζόμαστε, όμως, να κλείσουμε κι εμείς το λιμάνι Λάρνακας σε ημερομηνία που δεν θ’ ανακοινώσουμε. Ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και με την Kition Ocean Holdings προκειμένου να εξευρεθεί μια πραγματική λύση στο θέμα των αυξήσεων στα τέλη ελλιμενισμού», ανέφερε ο κ.Στέκας.

Παρά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάρτιο οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακα, η ανάδοχος εταιρεία προχώρησε τον Απρίλιο σε αύξηση των τελών ελλιμενισμού που σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους φθάνει το 50% μέσα σ’ ένα χρόνο.

«Είμαστε παγιδευμένοι σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Κάποια από τα μέλη μας σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της Kition Ocean για αθέτηση των όρων του συμβολαίου της με τους ιδιοκτήτες», σημείωσε ο κ.Στέκας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλιμενισμένων Σκαφών ανέφερε, επίσης, ότι λόγω των αυξήσεων στα τέλη ήδη άρχισε να παρατηρείται φυγή σκαφών αναψυχής από τη μαρίνα Λάρνακας, ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα έχουν μεταφέρει τα σκάφη τους στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top