ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Πράσινη γραμμή και πράσινα άλογα 

Πράσινη γραμμή και πράσινα άλογα 

span style="font-weight: 400;">Το λεκτικό προσεκτικά επιλεγμένο έτσι ώστε σε πρώτη ανάγνωση το μήνυμα να περνάει υποσυνείδητα. “Το εμπόριο από τα κατεχόμενα, με τον τρόπο που εκτελείται σήμερα, επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων και αποτελεί ανορθόδοξο τρόπο διακίνησης προϊόντων. Υπάρχει επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και επιχειρήσεων μας. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα». Οι δηλώσεις ανήκουν στον βουλευτή του ΔΗΣΥ και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκο Χατζηγιάννη, τον δεύτερο Χατζηγιάννη της πολιτικής ζωής του τόπου για τον οποίο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. 

Ο γνωστός και ως Κλουζό της κυπριακής Βουλής που ανακάλυψε μόνος του τρομοκράτες του ISIS στη Χλώρακα για τους οποίους δεν γνώριζε ούτε το ίδιο το ISIS, είχε ζητήσει να καταργηθεί ο προειδοποιητικός ήχος του ιμάντα αποσκευών των αεροδρομίων γιατί... τρομοκρατούσε τον κόσμο, εισηγήθηκε το κλείσιμο των... σχολών χορού μετά τις 8 το βράδυ γιατί κουράζονται οι γονείς να πηγαινοφέρνουν τόσο αργά τα παιδιά τους, όταν βέβαια δεν φέρνει... Σαϊεντολόγους στη Βουλή από την πίσω πόρτα, απλά παρέλειψε(;) να πει ότι αυτός ο “ανορθόδοξος τρόπος διακίνησης προϊόντων” ονομάζεται Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής για εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και ελεύθερων περιοχών και τον υπέγραψε το 2004 ο ακραιφνής υπερπατριώτης Τάσσος Παπαδόπουλος. Μόνο που 19 χρόνια αργότερα ακόμα κάποιοι να χωνέψουν ότι υπάρχει ή έστω να καταλάβουν τι σημαίνει. Ή τουλάχιστον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί με κάτι πρέπει να ταΐσουν τα σανοφάγα που τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν. 

span style="font-weight: 400;">Το “πρόβλημα” λέει ο Κλουζό συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου, την περασμένη Τρίτη αλλά παρά το γεγονός ότι έγινε μια εποικοδομητική(;) συζήτηση ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία με την Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος κι αυτό γιατί «η εκτελεστική εξουσία λέει δεν βλέπει μεγάλο πρόβλημα ενώ εμείς βλέπουμε μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει γενικά μια ασυμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και της Κυβέρνησης». Ναι λέγεται “Δεν Μπορώ Να Κάνω του Κεφαλιού Μου Και Να Καταργήσω Ευρωπαϊκό Κανονισμό Επειδή ο Χατζηγιάννης Ψάχνει το Επόμενο Μεγάλο Ζήτημα Μετά τον Ιμάντα”. 

Τα πράγματα είναι απλά. Πήγαν κάποιοι επαγγελματίες στον Χατζηγιάννη, που είναι βασικά το βουλευτικό αντίστοιχο του Που Πήγαμε και Δεν Μας Άρεσε, και του παραπονέθηκαν ότι τα φθηνότερα προϊόντα των κατεχομένων -αυτά που επιτρέπονται, έτσι;- τους αλλάζουν τον αδόξαστο. Κατανοητό. Είναι πρόβλημα αλλά εσωτερικό. Της ελεύθερης αγοράς μας. Και ποιος καλύτερος τρόπος να εξαλείψεις τον ανταγωνισμό χωρίς κόπο και ανέξοδα χωρίς να ρίξεις τις τιμές; Μετατρέποντας φυσικά ένα καθαρά εμπορικό και επιχειρηματικό θέμα σε... πολιτικό και ακόμα καλύτερα σε εθνοπατριωτικό με ισχυρή δόση δαιμονοποίησης των Τουρκοκυπρίων. Και βουαλά. Κάποιος Χατζηγιάννης θα βρεθεί να το προωθήσει στην εκτελεστική εξουσία προβάλλοντας ταυτόχρονα στα πάντα πρόθυμα media ως “είδηση” κάτι που γίνεται εδώ και 19 χρόνια.

span style="font-weight: 400;">Ακόμα μια επιτυχία του άλλου Χατζηγιάννη να προσθέσει στα Greatest Hits. Το’ χει φαίνεται το όνομα...  

br />

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top