«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφονται αυτές τις ημέρες στο Βιετνάμ, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι καταγραφές είναι εκτός ορίων και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Μιανμάρ.

Αν και η περίοδος υψηλών θερμοκρασιών είναι συνηθισμένη πριν από τους μουσώνες και τις βροχές που φέρνουν, οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξαιρετικά υψηλές και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ χώρας για το Βιετνάμ ήταν 43,4 βαθμοί από το 2019.

Στη Ταϊλάνδη καταγράφηκε θερμοκρασία 44,6 βαθμών, ίση με το απόλυτο υψηλό για τη χώρα.

Αλλά και στη Μιανμάρ, η θερμοκρασία έφτασε τους 43,8 βαθμούς σε πόλη στα ανατολικά, που είναι υψηλό δεκαετίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στρατηγική αναβάθμιση με μετρήσιμα έργα, η νέα ατζέντα Κύπρου και ΗΑΕ

Στρατηγική αναβάθμιση με μετρήσιμα έργα, η νέα ατζέντα Κύπρου και ΗΑΕ

Μόνο συμβολική δεν είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan στην Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE