ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμψών: Αυτός είναι ο λόγος που δεν εκλέγει στην ηγεσία του ΔΗΣΥ - «Σε έκαναν μια χαψιά, σε κατάπιαν με μιάς»

Σαμψών: Αυτός είναι ο λόγος που δεν εκλέγει στην ηγεσία του ΔΗΣΥ - «Σε έκαναν μια χαψιά, σε κατάπιαν με μιάς»

Με μια δήλωση του Κώστα Μαυροσκούφη επανήλθε ο Σωτήρης Σαμψών, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί.

«Σε έκαναν μια χαψιά, σε κατάπιαν δηλαδή με μιάς, όλοι αυτοί μαζί με τα μέλη και τους οπαδούς τους...», αναφέρει στην δήλωση του ο Μαυροσκούφης ενώ παράλληλα τόνισε και τον  λόγος της εκλογικής αποτυχίας του Σωτήρη Σαμψών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Είσαι γιός του Νίκου Σαμψών που είναι "υπεύθυνος" για την τουρκοποίηση της μισής Κύπρου" είπε η μαντάμ Clerides, κοινώς η μαντάμ που εκπροσωπεί σήμερα μόνο τον εαυτό της, μη ζώντος πλέον του όντως σεβαστού στο ΔΗΣΥ, ιδρυτού του και πατρός της (βέβαια έβαλε την "εθνικόφρονα παράταξη" σαν προμετωπίδα αλλά τον Νίκο Σαμψών εννοούσε όπως όλοι κατάλαβαν)».

Αυτούσια η δήλωση του Κώστα Μαυροσκούφη, που αναδημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Σωτήρη Σαμψών:

«Προσπάθησα με τις αναρτήσεις μου στο ΦΒ και το Τουΐτερ να θυμίσω τις τελευταίες μέρες στους διαδικτυακούς φίλους μου που είναι μέλη ή οπαδοί του ΔΗ.ΣΥ., την αληθινή ταυτότητα αυτού του κόμματος.

Ενός κόμματος που ξεκίνησε με αγάπη για το Εθνος, με πίστη στον αγώνα για την επανάκτηση των χαμένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον προδωμένο πόλεμο του '74, με βαθιά προσήλωση στις αξιακές προτεραιότητες του Κύπριου Πολίτη, για την Πατρίδα το Εθνος την Θρησκεια και την οικογένειά του, βάζοντας πάντα σαν προμετωπίδα τον ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ της ΕΟΚΑ 1955-59.

Και με βάση αυτό το τελευταίο έκανα διάφορα αφιερώματα στον ΝΙΚΟ ΣΑΜΨΩΝ έναν ΗΡΩΑ της Φυλής μας που αγωνίστηκε για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Έδωσα όπως όλα τα χρόνια που ζω μόνιμα στο νησί το παρόν μου στο Ετήσιο Μνημόσυνο του την περασμένη Κυριακή ως φόρο τιμής σε έναν αληθινό Ελληνα της Κύπρου.

Αυτό πού με λύπησε είναι ότι ο Σωτήρης Σαμψών, ο γιός του Νίκου Σαμψών, για χρόνια βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., που εμφορείται με τις ίδιες αξιακές ιδέες όπως και ο πατέρας του (αλλά με διαφορετικό ταμπεραμέντο στην προσπάθεια να τις παρουσιάσει), ήταν υποψήφιος στην θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και αγνοήθηκε επιδεικτικά από τούς ψηφοφόρους του ΔΗ.ΣΥ.

Δεν είμαι ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΣΥΜΠΑΘΏΝ του Συναγερμού εδώ και πολλά χρόνια, βοήθησα όμως όσο μπορούσα την υποψηφιότητα του Σωτήρη, τον οποίο θεωρώ αδελφό μου, για την εκλογή του.

Αδελφέ μου Σωτήρη, μου φαίνεται ότι η παλαι πότε εθνικόφρων παράταξις, ούτε εθνικόφρων είναι πλέον, ούτε θέλει τους εθνικόφρονες...

Είχα την βεβαιότητα για αυτό όταν κάποιο προϊόν του Συναργεμικού κομματικού σωλήνα την οποία οι Συναγερμικοί εξέλεξαν και βουλεύτρια, είχε πει το εξαιρετικό:
"Χάρηκα που οι ελληνικές σημαίες είναι πλέον λίγες στις συγκεντρώσεις του κόμματος. Αυτό δείχνει ότι ο Συναγερμός ενηλικιώθηκε"!!!

(Αυτό όταν το άκουσα με προσέβαλε ως Ελλαδίτη ξέροντας πόσοι Ελλαδίτες έπεσαν κάτω από αυτη την σημαία για να μείνει αυτο το νησί ελεύθερο, όπως και πόσοι Κύπριοι σαν τον θείο της που με αυτήν την σημαία πολεμησαν και έδωσαν την ζωή τους για τον τόπο τους).

Τα δείγματα ήταν πολλά, όπως πχ με ποιές ιδέες εμφορούμενη περί Έθνους και λύσης του Κυπριακού, ήταν αυτή που ξαφνικά προωθήθηκε από τον ΔΗΣΥ για την Προεδρεία της Βουλής και την Προεδρεία του ίδιου του Κόμματος, ποιές ιδέες πρεσβεύουν όλες αυτές και αυτοί που τους προωθούν καθημερινά τα κανάλια της τηλεόρασης σε σχέση με την πιθανή λύση στην βάση της ΔΔΟ και ποιά πόστα έχουν άτομα με τουλάχιστον αντεθνικές και λίαν ανθελληνικές τοποθετήσεις, όταν μιλούν σε κλειστό κύκλο....

Εκεί Σωτήρη, πήγες εσύ να μιλήσεις για Εθνικόφρονα Παράταξη έχοντας σαν παντιέρα τον Εθνικόφρονα Κύπριο του Αγώνα, την Ελληνική Σημαία και την Οικογένεια.

Και σε έκαναν μια χαψιά, σε κατάπιαν δηλαδή με μιάς, όλοι αυτοί μαζί με τα μέλη και τους οπαδούς τους, που αποφάσισαν να συμπορευθούν με το τουρκοσπορίτικο ΑΚΕΛ, την τραμπάλα το ΔΗΚΟ, την παλαι ποτε εμφανιζόμενη ως Πατριωτική ΕΔΕΚ, την ιδρυθείσα σαν Εθνοκεντρική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. τους αλλού για αλλού Οικολόγους και όλο το τουρκολαγνικό τσογλανομάνι αυτών που υπηρετούν τους UNITE και τους δήθεν ΕΙΡΗΝιστές....

Και χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα... ακόμα και τα πολιτικά απολιθώματα του χθες...

"Είσαι γιός του Νίκου Σαμψών που είναι "υπεύθυνος" για την τουρκοποίηση της μισής Κύπρου" είπε η μαντάμ Clerides, κοινώς η μαντάμ που εκπροσωπεί σήμερα μόνο τον εαυτό της, μη ζώντος πλέον του όντως σεβαστού στο ΔΗΣΥ, ιδρυτού του και πατρός της (βέβαια έβαλε την "εθνικόφρονα παράταξη" σαν προμετωπίδα αλλά τον Νίκο Σαμψών εννοούσε όπως όλοι κατάλαβαν).

Το "αμάρτημα" σου Σωτήρη είναι ότι είσαι γιός του Νίκου Σαμψών πού εκτέλεσε 17 αγγλόφιλους προδότες και εγγλέζους μαζί στον απελευθερωτικό-ενωτικό αγώνα του 1955-59!

Το "αμάρτημα" σου Σωτήρη είναι ότι είσαι γιός του Νίκου Σαμψών πού εμπόδισε τούς Ενωτικούς που βγήκαν από τις Φυλακές με την επικράτηση του Πραξικοπήματος το 1974, να κόψουν κεφάλια Μακαριακών, σαν πράξεις αντεδίκησης για τα όσα υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια...

Το "αμάρτημα" σου Σωτήρη είναι ότι είσαι γιός του Νίκου Σαμψών πού βρίστηκε με τους Χουντικούς των Επιτελείων, μόλις κατάλαβε ότι πούλησαν την Κύπρο και ότι το κίνητρό τους δεν ήταν Η ΕΝΩΣΙΣ αλλά η υπακοή στα κελεύσματα και τα σχέδια των Αμερικάνων...

Το "αμάρτημα" σου Σωτήρη είναι ότι είσαι γιός του Νίκου Σαμψών πού σου πέρασε στο DNA σου την αγάπη για την Μητέρα Ελλάδα, κάτι ανεπίτρεπτο για τα σημερινά ήθη του ΔΗ.ΣΥ. όπως είχε επίσημα εκφραστεί από το στόμα του πρώην Πρόεδρου του και τ.Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη, με την φράση "καιρός να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τις Μητέρες Πατρίδες"!
Σε ένα τέτοιο ΔΗΣΥ θέλησες να πάς να γίνεις αναπληρωτής Πρόεδρος αδελφέ μου...;;;;
Μα είναι λίγος ο νους σου γιέ μου;

Είχες ήδη φάει πολλά γκολ απο τα αποδυτήρια...
Γιατί σε λένε Σαμψών...

Κι αν ακόμα ήθελες να γίνεις αναπληρωτής Πρόεδρος για να το ΑΛΛΑΞΕΙΣ όπως έλεγες, το ρώτησες το ΔΗ.ΣΥ. και τα μέλη και τους οπαδούς του αν θέλουν να αλλάξουν;;;

Ακόμα και οι πλείστοι (κρίνοντας επό τις εκλογικές προτιμήσεις τους) οπαδοί του ΔΗΣΥ δεν θέλουν πλέον να ακούν για Ελλάδα (εκτός αν είναι για διακοπές ή τσάμπα σπουδές στο Καποδιστριακό ή στο ΑΠΘ), ούτε θέλουν να ακούν για αγώνες, ούτε για πολέμους, ούτε για απελευθερώσεις, ούτε για Σαμψών πολλώ δε μάλλον ούτε για Διγενή...

Και συ με το επώνυμό σου και μόνο πήγες να τους τα θυμίσεις...

Αφού πλέον η κοινωνία είναι του στυλ "Καμιά μπίζνα να κάνουμε και καννεί..." που λένε!

Δεν πειράζει Σωτήρη μου, αρκεί που ξέρεις ποιός είσαι και ότι είσαι γιός Εθνικού Ήρωα, που ακόμα και σήμερα Ακελικοί Ομορφίτες τον εκθειαζουν για την σωτηρία τους εκεί στα 1963-64.

Υ.Γ. Αν ήμουν στην θέση σου, επειδή είμαι και λίγο ιντριγκαδόρος και κάθαρμα, εγώ θα δημοσίευα όλα αυτά τα 14 χιλιάδες Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έλαβε ο πατέρας σου στις 15 Ιουλίου 1974, με την επικράτηση του Πραξικοπήματος και την ορκωμοσία του και που τα περισσότερα ήταν από Μακαριακούς, που είχαν βρεθεί πριν στην καρέκλα του υπουργού, του βουλευτή, του εκδότη, του συνδικαλιστή, του Τραπεζίτη, του υψηλόβαθμου κυβερνητικού υπαλλήλου κλπ. και θα τίναζα μια πολιτικά σάπια κοινωνία στον αέρα...

Έτσι για την πλάκα μου...
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Κώστα Μαυροσκούφη 7/5/23»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top