Άφιξη παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου - Συνελήφθη 58χρονος

Άφιξη παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου - Συνελήφθη 58χρονος

Στη σύλληψη 58χρονου προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη βάρκας, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στην οποία οποίο επέβαιναν συνολικά 23 πρόσωπα.

Η βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 8μ.μ. χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν εννέα άνδρες, πέντε γυναίκες και εννέα ανήλικοι.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας, στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, ενώ η βάρκα τους βυθίστηκε λόγω μεγάλης εισροής νερού.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η βάρκα είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 8ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 58χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι υπόλοιποι 22 επιβάτες της βάρκας, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές 2026: Όταν τα ψηφοδέλτια γίνονται σωσίβια και τα πρόσωπα καθορίζουν την επιβίωση

Βουλευτικές 2026: Όταν τα ψηφοδέλτια γίνονται σωσίβια και τα πρόσωπα καθορίζουν την επιβίωση

Από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, μέχρι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ, ΑΛΜΑ και Οικολόγους – οι παραδοσιακές δυνάμεις αναζητούν ισχυρούς «κράχτες» ενώ νέα πρόσωπα και κινήματα, όπως ο Φειδίας Παναγιώτου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απειλούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες. Η τρίτη θέση, δεν είναι πια πεδίο διαμαρτυρίας, αλλά στοχευμένη δύναμη, και τα ψηφοδέλτια, θα καθορίσουν ποιοι θα επιβιώσουν.