ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 29χρονη Κύπρια με το αγγελικό πρόσωπο που καθαρίζει σπίτια για να επιβιώσει

Η 29χρονη Κύπρια με το αγγελικό πρόσωπο που καθαρίζει σπίτια για να επιβιώσει

Λευκωσιάτισσα, ετών 29, αναγκάστηκε να καθαρίζει σπίτια για να επιβιώσει. Η ιστορία της προκαλεί συγκίνηση.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

«Μα πώς μια τόσο όμορφη κοπέλα, ξανθιά με γαλανά μάτια να καθαρίζει σπίτια;».

Είναι η κουβέντα που ακούει μετά το «χαίρω πολύ», η νεαρή Λευκωσιάτισα, όταν μπαίνει για πρώτη φορά σε διάφορα σπίτια για να καθαρίσει. Η 29χρονη, η οποία είναι παντρεμένη από το 2008, επέλεξε να κάνει αυτή τη δουλειά, για να στηρίξει το σπίτι της. «Η δουλειά δεν είναι ντροπή», απαντά σε όλους όσοι απορούν με την απόφαση της.

Ο άντρας της είναι άνεργος και έχουν δάνειο για το σπίτι. Τα 480 ευρώ, που λαμβάνουν από το κράτος ως βοήθεια, δεν είναι αρκετά. Θέλει να κάνουν παιδί, λέει, αλλά δεν έχει τα χρήματα για να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού αντιμετωπίζει γυναικολογικά προβλήματα. Έχουν μείνει πολλές φορές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού δεν είχαν για να πληρώσουν την ΑΗΚ. «Άνοιγα το ψυγείο και έκλαιγα. Δόξα τω Θεώ», τώρα με το ΕΕΕ, έχουμε πάντα γάλα» μας αφηγείται.

Αυτή και ο σύζυγος της ζητούν δουλειά, με βάση τα προσόντα και τις δυνατότητες τους για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κατά τ’ άλλα, οι αριθμοί που μας παρουσιάζουν οι κυβερνώντες «δείχνουν» ότι η οικονομία ανακάμπτει και ότι η ανεργία μειώνεται. Εμείς ρίχνοντας πιο κοντινές ματιές στην κυπριακή κοινωνία, βλέπουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top