ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή βούληση Κύπρου και Ιράκ για συνεργασία

Κοινή βούληση Κύπρου και Ιράκ για συνεργασία

Η κοινή βούληση για ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιράκ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως του εμπορίου, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αναδείχθηκε σε συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χάρη Γεωργιάδη, με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Mouayed Saleh.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στη συνάντηση, «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της επικοινωνίας και συνεργασίας, περιλαμβανομένων ανταλλαγών, στο κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η Κύπρος στηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επικράτηση συνθηκών σταθερότητας και ευημερίας στο Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράκ είναι μία κομβική χώρα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί σημαντικό κόμβο επενδυτικών κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ της Κύπρου και του Ιράκ μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Saleh αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράκ και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανοικοδόμηση της χώρας, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές και ευκαιρίες για συνεργασία με την Κύπρο στο πλαίσιο αυτό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top