ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τμ.Φυλακών: Η απάντηση για τον Kenan Ayas - «Ουδέποτε έχει τεθεί σε κελί απομόνωσης»

Τμ.Φυλακών: Η απάντηση για τον Kenan Ayas - «Ουδέποτε έχει τεθεί σε κελί απομόνωσης»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Φυλακών σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου κ. Kenan Ayas ως απάντηση στο Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου κ. Kenan Ayas, η διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Η απεργία πείνας οποιουδήποτε κρατούμενου ενώσω διαρκεί, βάση του Περί Φυλακών Νόμου είναι συνεχόμενο πειθαρχικό παράπτωμα.

Ουδέποτε ο κ. Ayas έχει τεθεί σε κελί απομόνωσης αλλά έχει περιοριστεί στο δικό του κελί όπου βρισκόταν και προηγουμένως.

Στον κρατούμενο δίνεται αρκετός χρόνος προαυλισμού, υπάρχει συνεχής και αυξημένη νοσηλευτική και ιατρική παρακολούθηση παρ’ όλο που ο ίδιος αρνείται συνεργασία με την ιατρική ομάδα του Τμήματος Φυλακών.

Ο Νομικός του Σύμβουλος έχει δικαίωμα επίσκεψης όποτε ο ίδιος το επιθυμεί ή το ζητήσει ο κ. Ayas.

Οι παρατηρήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Όλες οι ενέργειες του Τμήματος Φυλακών γίνονται με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κρατούμενου, της αναλογικότητας, της επιείκειας αλλά και της συμμόρφωσης στον Περί Φυλακών Νόμο και κατ’ επέκταση της ίσης μεταχείρισης όλων των κρατουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top