ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσός: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος»

Λεμεσός: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος»

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται στις 14 Αυγούστου, από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος», που στοίχισε τη ζωή σε 121 συνανθρώπους μας και οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν χθες βράδυ τη μνήμη τους με την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση «Άσβεστη Μνήμη».

Οι συγγενείς των 23 θυμάτων της Λεμεσού συγκεντρώθηκαν και φέτος στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης, όπου άναψαν κεριά στο προαύλιο της εκκλησίας, δίπλα από  τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο.

Σε δηλώσεις του, το μέλος της Επιτροπής των συγγενών των θυμάτων του μοιραίου Boeing 737-300, Σωτήρης Σωτηριάδης, ανέφερε πως δέκα χρόνια μετά και οι συγγενείς δεν έχουν ικανοποιηθεί από τον τρόπο που αποδόθηκε η δικαιοσύνη σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.

« Η δικαιοσύνη έχει εξαγοραστεί με ένα μηδαμινό ποσό και μπορεί να έχουν καταδικαστεί και να έχουν βρεθεί ένοχα στελέχη της εταιρείας και η ίδια η εταιρεία, όμως με τον τρόπο που έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη, είναι αλήθεια δεν έχει ικανοποιήσει κανέναν συγγενή», είπε και πρόσθεσε πως «είναι κρίμα που δεν προχώρησαν οι διαδικασίες στην Κύπρο και προχώρησαν στην Ελλάδα στο πλημμελειοδικείο με εξαγοράσιμες ποινές».

Αυτά τα 121 θύματα, συνέχισε, πλήρωσαν αδυναμίες του κράτους, πλήρωσαν αδυναμίες της Πολιτικής Αεροπορίας, της αεροπορικής εταιρείας, πλήρωσαν αδυναμίες του συστήματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η θυσία αυτών των ανθρώπων να τους κρατά μακριά από τέτοια λάθη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top