ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Πρόεδρος οφείλει και πρέπει να αναλάβει δράση για αποκατάσταση του ονόματος, τόσο του ιδίου όσου και της Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος οφείλει και πρέπει να αναλάβει δράση για αποκατάσταση του ονόματος, τόσο του ιδίου όσου και της Κυβέρνησης

Έχει καταντήσει κουραστικό, σχεδόν, καθημερινά να αναδεικνύονται θέματα που αφορούν διορισμούς προσώπων και συνεργατών της Κυβέρνησης, η οποία μένει εκτεθειμένη και η κοινωνία αποσβολωμένη από τα όσα ακούει και διαβάζει.

Μάλιστα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης σε σχέση τους διορισμούς δεν είναι και τα καλύτερα και οι απλοί πολίτες δίκαια δυσανασχετούν, γιατί επένδυσαν πάρα πολλά σε αυτή και πίστευαν ότι τα όσα προεκλογικά έλεγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα γίνονταν πράξη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Αντ’ αυτού, καταγράφονται μία σειρά από προβληματικούς διορισμούς και φαινόμενα κουμπαροκρατίας και ευνοιοκρατίας, ενώ δεν έλειψαν, όπως φαίνεται, ούτε και οι λανθασμένοι χειρισμοί.

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα που εκθέτει, όχι μόνο ένα μέλος της Κυβέρνησης, αλλά ολόκληρη την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί το γεγονός πως -άκουσον άκουσον- ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, διόρισε ως συνεργάτη του πρόσωπο, το οποίο καταδικάστηκε για απάτη που είχε να κάνει με τον Πολιτισμό.

Αυτά, πραγματικά, είναι πρωτάκουστα πράγματα και πρέπει, επιτέλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει δράση. Δεν φτάνει να τονίζει ότι «δεν θα γίνει τίποτα που να μην είναι νόμιμο» ή να εξαγγέλλει ετοιμασία νομοσχεδίων που θα διέπουν διάφορους διορισμούς. Οφείλει να αναλάβει δράση. Να τραβήξει αυτιά και να καταστήσει σαφές σε Υπουργούς, Υφυπουργούς, αλλά και σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Κυβέρνησης και τους συνεργάτες του, ότι δεν θα ανεχθεί άλλες ματσαράγκες. Και ναι, εκεί και όπου δεν πίπτει λόγος, να μην πίπτει βέβαια ράβδος, αλλά να απομακρύνονται και να αντικαθίστανται όλοι όσοι δεν συμμορφώνονται και αφήνουν εκτεθειμένη την Κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, πρέπει με αποφασιστικότητα και σωστές κινήσεις, να κάνει πράξη όλα όσα προεκλογικά διακήρυττε, γιατί «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»…

Μόνο έτσι θα καταφέρει να καθαρίσει -αν και δύσκολο- το όνομα της Κυβέρνησης και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top