ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοβαρό περιστατικό: Συνελήφθη γιατρός που χρέωνε το ΓεΣΥ ενώ ήταν… εκτός συστήματος – Καταζητείται και ο γιός του

Σοβαρό περιστατικό: Συνελήφθη γιατρός που χρέωνε το ΓεΣΥ ενώ ήταν… εκτός συστήματος – Καταζητείται και ο γιός του

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε 62χρονο γιατρό ο οποίος, όπως διαφάνηκε μετά από καταγγελία, αν και ήταν προσωρινά εκτός ΓεΣΥ, χρέωνε το σύστημα «αβέρτα» ιατρικές πράξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, αν και η σύμβαση του συγκεκριμένου γιατρού με τον ΟΑΥ είχε ανασταλεί λόγω μιας άλλης υπόθεσης που εκκρεμούσε εναντίον του, χρέωνε ιατρικές πράξεις και εγχειρήσεις χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό άλλου γιατρού.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την άφιξη του στην Κύπρο και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και καταζητεί και τον 38χρονο γιό του 62χρονου, ο οποίος είναι και αυτός γιατρός και φέρεται να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο εξωτερικό.

Η θέση του ΟΑΥ

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» η Διευθύντρια του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου, ανέφερε ότι όταν ο ΟΑΥ έχει στην κατοχή του στοιχεία εναντίον γιατρού που δημιουργούν υποψίες, τότε προχωρά σε αναστολή της σύμβασης για να διεξαχθεί έρευνα ενώ επίσης αποστέλλεται όλο το σχετικό υλικό στην αστυνομία, διαδικασία την οποία ακολούθησε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

«Από τον καιρό που βρήκαμε τα πόδια μας με το ΓεΣΥ, προσπαθούμε να ελέγξουμε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς συνεχίζουμε να λειτουργούμε σαν τεχνοκράτες στην βάση της νομοθεσίας μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε προς το καλό του ΓεΣΥ και στην πάταξη των καταχρήσεων», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον αριθμό των γιατρών που αποκλείστηκαν από το ΓεΣΥ, η κα. Κυθραιώτου ανέφερε ότι τερματίστηκαν οι υπηρεσίες σε περισσότερους από 10 γιατρούς.

Την ίδια στιγμή εξήγησε την διαφορά της αναστολής και τερματισμού σύμβασης με τον ΟΑΥ.

«Η αναστολή σύμβασης γίνεται προσωρινά για να ολοκληρωθεί η έρευνα εναντίον του γιατρού ενώ ο τερματισμός γίνεται όταν υπάρχουν στοιχεία με τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να συνεχίσει την συνεργασία με ένα γιατρό», επεσήμανε.

Δείτε σε βίντεο όσα δήλωσε η κα. Κυθραιώτου:

«Χτενίζουν» το Μαρί για εντοπισμό του Περικλέους - Επιστράτευσαν εκσκαφέα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top