Αυτή η χώρα βρίσκεται ακόμη στο... 2015 - Ο λόγος

Αυτή η χώρα βρίσκεται ακόμη στο... 2015 - Ο λόγος

Το Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται σήμερα στον Δυτικό Κόσμο και έχει επικρατήσει ευρύτερα παγκοσμίως. Ωστόσο, υπάρχουν 90 χώρες συνολικά στον κόσμο που χρησιμοποιούν άλλο ημερολόγιο.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και μία χώρα που έχει πληθυσμό 117 εκατομμύρια και αυτή τη χρονική περίοδο το έτος εκεί είναι το 2015. Δηλαδή είναι επτά χρόνια και οκτώ μήνες πίσω από το δυτικό ημερολόγιο που χρησιμοποιείται στις περισσότερες χώρες. Η χώρα που αναφερόμαστε είναι η Αιθιοπία.

Αυτό συμβαίνει διότι υπολογίζουν διαφορετικά το έτος γέννησης του Χριστού. Όταν η Καθολική Εκκλησία άλλαξε τον υπολογισμό της το 500 μ.Χ., η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ακολούθησε. Έτσι η Πρωτοχρονιά της Αιθιοπίας πέφτει στις 11 Σεπτεμβρίου ή στις 12 Σεπτεμβρίου τα δίσεκτα έτη, με βάση το δυτικό ημερολόγιο.

Στην Αιθιοπία είναι απλό: 12 μήνες ο καθένας έχει 30 ημέρες και ο 13ος – ο τελευταίος του έτους – έχει πέντε ή έξι ημέρες, ανάλογα με το αν είναι δίσεκτο έτος.

Ο χρόνος υπολογίζεται επίσης διαφορετικά στην Αιθιοπία, με την ημέρα να χωρίζεται σε δύο 12ωρα που ξεκινούν από τις 06:00. Πράγμα που κάνει τόσο το μεσημέρι όσο και τα μεσάνυχτα σε ώρα Αιθιοπίας να είναι 6 ακριβώς.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE