«Kαμπανάκι» από Κούμα: Κίνδυνος μη επαρκούς λειτουργίας ΤΑΕΠ ΓΝ Πάφου από τη Δευτέρα

«Kαμπανάκι» από Κούμα: Κίνδυνος μη επαρκούς λειτουργίας ΤΑΕΠ ΓΝ Πάφου από τη Δευτέρα

Στον κίνδυνο μη επαρκούς λειτουργίας του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από τη Δευτέρα, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αναφέρεται με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρης Κούμας.

Ο κ. Κούμας σημείωσε πως το θέμα της υποστελέχωσης του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για το θέμα, ανέφερε, έχουν αποστείλει αρκετές φορές επιστολές στους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε πως στο ΤΑΕΠ υπάρχουν τώρα 8 ιατροί όμως από τη Δευτέρα λόγω του  κάποιος εξ αυτών υποχρεωτικά θα πρέπει να ξεκουραστεί έστω κάποιες μέρες , θα απουσιάσει από την εργασία του με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλο πρόβλημα στην στελέχωση.

Δυστυχώς, είπε, "εκ μέρους του ΟΚΥπΥ και του συστήματος, αυτά που έπρεπε να γίνουν δεν έχουν γίνει".

Ανέφερε πως οι ιατροί στο ΤΑΕΠ βρίσκονται στα όριά τους, είναι εξαντλημένοι και εξουθενωμένοι, ενώ διαμηνύουν ότι σκέφτονται σοβαρά ακόμη και την μαζική παραίτηση τους.

Ο κ. Κούμας είπε πως οι νέοι ιατροί που θα στελεχώσουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα επανδρώσουν το Τμήμα στα τέλη Αυγούστου και πως δεν θα μπορούν να αναλάβουν άμεση δράση, αφού θα πρέπει πρώτα να εσωματωθούν σε αυτό.

Ανέφερε, ακόμη, πως άδειες θα πάρουν και άλλοι ιατροί από το ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου την περίοδο του καλοκαιριού.

Στην Πάφο σε κανένα άλλο νοσηλευτήριο δεν λειτουργεί προς το παρόν Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη μετά από οδηγίες Χριστοδουλίδη - Έκτακτο συντονιστικό για τον αφθώδη πυρετό – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Σύσκεψη μετά από οδηγίες Χριστοδουλίδη - Έκτακτο συντονιστικό για τον αφθώδη πυρετό – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Δημιουργία συντονιστικού οργάνου υπό τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών αποφασίστηκε κατά την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Γρηγορίου, μετά τη σύσκεψη.

BEST OF TOTHEMAONLINE