ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μητέρα του Τάσου Ισάακ στο ThemaOnline «Θα είμαι περήφανη όταν ελευθερωθεί η Κύπρος»

Η μητέρα του Τάσου Ισάακ στο ThemaOnline «Θα είμαι περήφανη όταν ελευθερωθεί η Κύπρος»

Δεκαεννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την μαύρη εκείνη μέρα, όταν οι «Γκρίζοι Λύκοι», ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, τον 24χρονο Τάσο Ισαάκ, ο οποίος προσπαθούσε να σώσει συμπατριώτη μας, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής πορείας μοτοσυκλετιστών στη Δερύνεια.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Το ετήσιο μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, 09/08/2015, μαζί με του Σολωμού Σολωμού. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Ανήμερα της θυσίας του, 11 Αυγούστου, η μέρα είναι δύσκολη για την οικογένεια του. Η μητέρα του Τασούλα, η οποία δεν συνήλθε πότε από το θάνατο του γιου της, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, Tothemaonline, βαθύτατα συγκινημένη, ανέφερε, ότι θα νιώσει «πραγματικά περήφανη, όταν ελευθερωθεί η Κύπρος. Όταν φύγουν οι Τούρκοι. Με τους Τουρκοκύπριους δεν έχει πρόβλημα, η Κύπρος είναι η πατρίδα τους».

Στις 6 το απόγευμα η κυρία Τασούλα με τις δυο τις κόρες, τα επτά εγγόνια της, ανάμεσα τους και η κόρη του Τάσου, Αναστασία, που γεννήθηκε ένα μήνα μετά τη δολοφονία του πατέρα της, η γυναίκα του Μαρία και άλλοι συγγενείς  πήγαν να ανάψουν το καντήλι στο τάφο του, στο κοιμητήριο Παραλιμνίου. Ο πατέρας του Τάσου, Ισαάκ Ισαάκ, απεβίωσε πριν από 3,5 χρόνια, από τον καημό του. 

Οι ιερείς Αναστάσης και Ανδρέας τέλεσαν τρισάγιο εις μνήμη του παλικαριού.  

Η κυρία Τασούλα, καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν από μέλη του ΕΛΑΜ, στο μνημόσυνο την Κυριακή. Είναι πολύ στεναχωρημένη με αυτό που συνέβη και είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τους καλέσει κανείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθειά του να σώσει συμπατριώτη του…

O Tάσος… ζει στο πρόσωπο της Αναστασίας – Η θυσία δεν πήγε χαμένη (φωτογραφίες) 

Επεισόδια, προπηλακισμοί και ύβρεις εναντίον επισήμων στο εθνικό μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top