ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος - παραλίες: Πόσο θα κοστίζουν φέτος τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες – «Το φαινόμενο της πετσέτας» και τα ευτράπελα

Κύπρος - παραλίες: Πόσο θα κοστίζουν φέτος τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες – «Το φαινόμενο της πετσέτας» και τα ευτράπελα

Άρχισαν σιγά-σιγά να γεμίζουν οι παραλίες, αφού η θερμοκρασία ανεβαίνει ασταμάτητα.

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ενοικιάσουν ομπρέλα και κρεβατάκι, ενώ άλλοι τόσοι μεταφέρουν τον δικό τους εξοπλισμό εξοικονομώντας ταυτόχρονα και χρήματα, σε μία περίοδο που όλα πήραν την ανιούσα.

Με αφορμή τις αυξήσεις που «κουβαλάμε στις πλάτες μας» εδώ και μήνες σε καύσιμα, ρεύμα και διάφορα προϊόντα, είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιος να αναρωτηθεί εάν θα υπάρξουν αυξήσεις και στις τιμές σε κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline o Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κεντρικής επιτροπής Παραλιών, Λοΐζος Λοΐζου, ανέφερε ότι «δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές σε κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες. Στις τιμές αυτές υπάρχει όριο και κυμαίνονται στα 2,5 ευρώ ανά τεμάχιο. Δηλαδή 2,5 ευρώ η ομπρέλα και 2,5 ευρώ το κρεβατάκι»

Ερωτηθείς αν ο κόσμος χρόνο με το χρόνο παρατηρείται να κουβαλά δική του ομπρέλα και εξοπλισμό για την παραλία, ο κ. Λοΐζου τόνισε ότι «παρατηρείται το ανάποδο».

«Υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ομπρέλες και κρεβατάκια και ίσως είναι ένα θέμα που θα πρέπει να επανεξεταστεί, δηλαδή ο χώρος. Η νομοθεσία προνοεί ότι το 50% του χώρου παραμένει κενό για να βάζει ο καθένας τη δική του ομπρέλα, φαίνεται όμως ότι ο κόσμος δεν βρίσκει εύκολα κρεβατάκια διότι αυξάνεται χρόνο με το χρόνο η ζήτηση για ενοικιαζόμενα κρεβατάκια και ομπρέλες», συμπλήρωσε.

«Αντί να είναι 50% ο ελεύθερος χώρος να είναι 30%. Δεν θα το κάνεις 100% αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εάν το ποσοστό μειωθεί δε θα επηρεάσει τον κόσμο που θέλει να στήσει μόνος του τον εξοπλισμό του», εξήγησε.

Πού αποδίδεται

Όσον αφορά το πού αποδίδεται, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών σημείωσε ότι, «έχει κόσμο που θα πάει στην παραλία 10 φορές σε ένα χρόνο, άρα το να αγοράσει ομπρέλα, κρεβατάκια και καρέκλες και να τα κουβαλά δεν τον βολεύει, προτιμά να είναι έτοιμα εκεί»

«Υπάρχει και η μερίδα του κόσμου, όμως, που επιθυμούν να πάρουν τα δικά τους πράγματα και δεν έχει κανένα να τους απαγορεύσει να τα τοποθετήσουν στο χώρο που είναι για να τοποθετούν ελεύθερα, όχι ανάμεσα στις ομπρέλες τις οποίες έβαλε όμως η τοπική αρχή. Το 'ανάμεσα' δεν επιτρέπεται γιατί διακόπτεις τον διάδρομο που περνά ο κόσμος», πρόσθεσε.

Ευτράπελα στις παραλίες

Καταλήγοντας ο κ. Λοΐζου επισήμανε ότι, «πάντα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».

«Για παράδειγμα ενώνουν ομπρέλες. Ο καθένας φέρνει τη δική του και τις ενώνουν με τις υφιστάμενες ομπρέλες. Άλλο παράδειγμα είναι αυτό που βάζουν πετσέτες από τη νύχτα, και ονομάζεται το 'φαινόμενο της πετσέτας'. Κανονικά εάν την ώρα που πηγαίνει ο υπεύθυνος για τα κρεβατάκια κάτω στην παραλία και βρίσκει πετσέτες από αυτούς που βάζουν τη πετσέτα τους από το βράδυ, έχει το δικαίωμα από τη στιγμή που δεν είναι εκεί για να πληρώσουν, να μαζέψει τις πετσέτες και να τις απομακρύνει».

«Άλλο περιστατικό που παρατηρείται στις παραλίες είναι με τις αποδείξεις που δίνονται όταν κάποιος πληρώσει για κρεβατάκι και ομπρέλα. Επισκέπτες χρησιμοποιούν αποδείξεις προηγούμενων ημερών για να μην πληρώσουν για ομπρέλα και κρεβατάκι. Αν ο υπεύθυνος προσέξει ότι δεν ήταν αυτός που ενοικίασε το κρεβατάκι έχει κάθε δικαίωμα να του εκδώσει νέα απόδειξη», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top