ΔΙΕΘΝΗ

Daily Mail: Οργή στη Βρετανία για... ριζοσπαστικά μαθήματα σεξουαλικής αγωγής σε 12χρονους

Daily Mail: Οργή στη Βρετανία για... ριζοσπαστικά μαθήματα σεξουαλικής αγωγής σε 12χρονους

Σφοδρές αντιδράσεις από οργανώσεις και γονείς προκαλούν τα «ριζοσπαστικά» σχέδια για τα νέα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής ακόμη και σε παιδιά του δημοτικού στη Βρετανία, πριν ακόμη μπουν στην εφηβεία.

Όλα τα θέματα που μπορεί να αφορούν το σεξ και την αναπαραγωγή, τα φύλα και τις ερωτικές προτιμήσεις, μπαίνουν στο «κάδρο» των μαθημάτων. Η γλώσσα και οι περιγραφές προκαλούν, ωστόσο, πολλά ερωτήματα.

Η Daily Mail αναφέρει ότι σε βρετανικά σχολεία κυκλοφορεί εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά πριν από την εφηβεία με λεπτομερή εικονογράφηση και εξίσου λεπτομερείς οδηγίες για ζητήματα, όπως ο αυνανισμός. Τονίζει επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί μεταφέρουν στα παιδιά -αν δεν τους κάνουν και... πλύση εγκεφάλου- υλικό που αφορά στο φύλο και είναι επιστημονικά αβάσιμο.

Τι αφορά, μεταξύ άλλων, το υλικό το οποίο διδάσκονται τα παιδιά:

- Από τη γέννηση μέχρι την ηλικία του ενός έτους, τα μωρά μπορεί να «βιώσουν μια ευχάριστη αίσθηση», αγγίζοντας τα γεννητικά τους όργανα!

- Γίνεται αναφορά στους τρόπους με τους οποίους κορίτσια 12 ετών μπορούν να έλθουν σε οργασμό, είτε μόνα τους είτε με παρτενέρ.

- Διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες ότι είναι φυσιολογικό να θέλουν να αυνανίζονται κατά τη διάρκεια και ακόμη και πριν φτάσουν στην εφηβεία. Σε μία τάξη μάλιστα δόθηκε ως «εργασία για το σπίτι» ο αυνανισμός!

- Τα παιδιά, συνεχίζει η Daily Mail, ενημερώνονται ότι είναι φυσιολογικό για τα παιδιά στην προεφηβεία να έλκονται σεξουαλικά από οποιονδήποτε. Το κοινωνικό φύλο (gender) είναι διαφορετικό από το βιολογικό φύλο (sex) αλλά αποτελεί πολύ πιο θεμελιώδες μέρος της ταυτότητας ενός ατόμου.

- Διδάσκονται, τέλος, ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους από άντρας σε γυναίκα, ότι οι μη δυαδικοί (non-binary) άνθρωποι δεν είναι ούτε άντρες ούτε γυναίκες και ότι οι άνδρες με χρωμόσωμα Υ μπορούν στην πραγματικότητα να είναι γυναίκες (οι άνδρες έχουν χρωμοσώματα ΧΥ και οι γυναίκες ΧΧ).

Υποχρεωτικά μαθήματα

Τα μαθήματα σχέσεων και σεξουαλικής αγωγής (relationships and sex education) είναι τα τελευταία χρόνια υποχρεωτικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πολιτικοί θεωρούν ότι οι γονείς θα πρέπει να μπορούν να αποσύρουν τα παιδιά τους από αυτά τα μαθήματα, αν το κρίνουν σκόπιμο.

Το υλικό για τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής προετοιμάζουν κατά κανόνα οργανώσεις όπως το Sex Education Forum (SEF), το Coram Life Education και το Brook.

Περισσότερο ανησυχητικό φαίνεται ένα απόσπασμα βιβλίου για κορίτσια 12-14 ετών που καλύπτει το σεξ, τον αυνανισμό και τους οργασμούς, στο οποίο γίνεται αναφορά σε εγκυμοσύνη «πριν αρχίσει η έμμηνος ρύση» (συνήθως μεταξύ 8-13 ετών).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η σεξουαλική επαφή με κορίτσι κάτω των 13 ετών θεωρείται στη Βρετανία βιασμός.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top