ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΣΟΤΗΤΑ: Απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις – Τι ζητά

ΙΣΟΤΗΤΑ: Απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις – Τι ζητά

Επιστολή με αίτημα για αναστολή των επικείμενων αυξήσεων στις εισφορές κοινωνικών ασφαλίσεων μέχρι τη διεξαγωγή μελέτης βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα.

«Γράφουμε για να μεταφέρουμε την ανησυχία των μελών της Συντεχνίας μας για την επικείμενη αύξηση των (ήδη πολύ υψηλών) εισφορών κοινωνικών ασφαλίσεων από την 1/1/2024, βάσει των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμων του 2010 έως (αρ. 3) 2023 (άρθρο 5(1)(στ) και 5(2)(στ)).», προσθέτει.

Η Συντεχνία αναφέρει, επίσης, ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι τυχόν περαιτέρω αύξηση των εισφορών κοινωνικών ασφαλίσεων, σε τέτοιες συνθήκες πληθωρισμού και με μία οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 και των δημοσιονομικών και άλλων μέτρων που εφαρμόστηκαν, θα επηρεάσει δυσμενώς τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τους οικονομικούς πόρους τους, και θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την εργοδότηση προσωπικού».

«Είναι η θέση μας ότι θα πρέπει, πάραυτα, να εξεταστεί η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τις υφιστάμενες εισφορές πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε αύξησης. Προς τούτο, ζητούμε την εκπόνηση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης για τη βιωσιμότητα του Ταμείου με τις υφιστάμενες συνεισφορές. Μέχρι την ολοκλήρωση της προτεινόμενης μελέτης και την εξέταση των ευρημάτων της, εισηγούμαστε την κατάθεση νομοσχεδίου για αναστολή των επικείμενων αυξήσεων. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων προκειμένου να διασφαλιστεί ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», καταλήγει η Συντεχνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top